Birger T. Christiansen

Birger T. Christiansen

Teknisk konsulent

btc@tekniq.dk

7742 4244

Usikkerhed om Kiwa-certificering

Suspendering af certificering kan komme til at berøre et stort antal medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Kiwa Inspecta A/S har meddelt, at man arbejder på at få ophævet en suspendering af deres af 1090-certificering, der omfatter mange medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne. Lykkes det ikke senest mandag, står virksomhederne til at miste deres 1090-certificering.

Problemerne er opstået på baggrund af en audit med deltagelse af DANAK, hvor der blev fundet fejl – herunder en dårligt beskrevet kvalitetshåndbog og manglende bevis for auditering af boltsamlinger og overfladebehandling – som medførte afvigelser.

Det er endnu ikke lykkedes at få ophævet suspenderingen, hvilket skal ske senest mandag. Ellers vil de berørte virksomheder stå uden et gyldigt certifikat pr. 9. december 2019.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne følger man sagen tæt og er i dialog med Kiwa Inspecta for at sikre, at medlemsvirksomhederne får den information og vejledning, de har brug for.

”Vi er dog ikke involveret i godkendelse af virksomhedens certifikat og har derfor ikke mulighed for at gå direkte ind i sagen på nuværende tidspunkt,” siger Birger T. Christiansen, teknisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han understreger dog samtidig, at det er vigtigt at sikre, at de berørte virksomheder modtager den nødvendige information fra Kiwa Inspecta.

”Vi har fået at vide, at kunderne hos KIWA senere fredag vil blive orienteret om deres aftaleforhold, ligesom det her anbefales at søge andre muligheder, hvis man som kunde ikke ønsker at satse på, at afvigelsen lukkes inden fristens udløb,” siger Birger T. Christiansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne vil også informere yderligere umiddelbart efter fristens udløb d. 9. december.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.