Folketingspolitiker fik indblik i fremtidens velfærdsteknologi

Den lokale el-virksomhed SIF Gruppen kunne fredag den 1. februar byde den konservative folketingspolitiker Anders Johansson indenfor til en rundvisning i virksomhedens Living Lab og en snak om fremtidens velfærdsteknologi, uddannelse, og hvordan man får mest for skattekronerne.

anders johansson konservative sif gruppen tekniq
Fra venstre ses Lars Mejlby, adm. direktør i SIF Gruppen, Morten Nilsson, driftsdirektør i SIF Gruppen, Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ, Anders Johansson (KF), medlem af Folketinget.

Vi bliver ældre og ældre. Derfor er der brug for virksomheder, som tænker ud af boksen og sikrer fremtidens velfærdsteknologiske løsninger, der kan hjælpe både kommunerne og de ældre selv. Men for at disse virksomheder kan gøre det, er der brug for opbakning blandt Christiansborgs politikere.

Det var et af budskaberne til den konservative folketingspolitiker og erhvervsordfører Anders Johansson, da han fredag den 1. februar besøgte el-virksomheden SIF Gruppen. Her mødtes Anders Johansson blandt andet med SIF Gruppens adm. direktør, Lars Mejlby. Virksomheden, der har til huse i Søborg, har omkring 400 ansatte – heraf 80 lærlinge. 

Under besøget fik politikeren blandt andet mulighed for at teste SIF Gruppens Living Lab, der er en 1:1-model af en plejebolig, der fungerer som laboratorium for at afprøve ny velfærdsteknologi.

Besøget gav desuden anledning til at tale om, hvordan politikerne på Christiansborg kan være med til at sikre, at der kommer mere fokus på kvalitet og ikke kun på prisen ved offentlige udbud. Der blev også drøftet elbiler, energi og ikke mindst indsatsen for at uddanne lærlinge og sikre tilstrækkelig arbejdskraft i fremtiden.

Efter mødet sagde Anders Johansson:

”Det har været rigtigt spændende at møde SIF Gruppen, og se hvordan tingene fungerer i praksis og samtidig også høre om udfordringerne. Her er rekruttering af arbejdskraft virkelig en udfordring, som vi skal tage alvorligt.”

”Jeg synes også, det var spændende at se de nye muligheder inden for velfærdsteknologi og indretning af plejecentre. Der er ingen tvivl om, at det er fremtiden, og derfor er det fedt at se nogle af dem, der går foran med nogle rigtigt gode løsninger, man kan bruge ude i kommunerne,” sagde Anders Johansson videre.

Også Lars Mejlby satte pris på besøget:

”Det har været både interessant og sjovt for os at høre, hvad der sker på Christiansborg, og hvad politikere som Anders Johansson tænker. Samtidig har vi fået mulighed for at give ham indblik, hvad der sker i vores branchen og fortalt ham, hvad politikerne skal være mere opmærksomme på i forhold til branchen,” sagde Lars Mejlby.

Med på besøget var desuden Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i brancheorganisationen TEKNIQ, som repræsenterer de danske el- og vvs-virksomheder. Han glæder sig over, at politikeren havde taget sig tid til at besøge el-installationsvirksomheden.

”Det er meget positivt, at en travl politiker som Anders tager sig tid til at komme ud og besøge SIF Gruppen. Jeg håber, han har fået et realistisk indtryk af installationsvirksomhedernes verden og hverdag – og ikke mindst af de udfordringer, virksomhederne møder, og som kræver politisk handling,” sagde Niels Jørgen Hansen. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.