Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Lad os udvikle Danmark sammen

Det er nu, vi skal finde sammen, hvis vi skal sikre fremtidens velstand og grønne omstilling, lyder opfordringen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne til politikerne i kølvandet på folketingsvalget.

Kære nye folketingsmedlemmer

Det er nu, vi skal finde sammen, hvis vi skal sikre fremtidens velstand og grønne omstilling. Vi – den tekniske branche i Danmark – bidrager gerne. 

Men forudsætningen er, at virksomhederne tjener penge. Ikke kun til sig selv, men til os alle sammen. For Danmark kan ikke bruge penge på velfærd eller klima, før pengene  er tjent. 

Det kræver, at vi fortsat styrker vores erhvervsliv. Ellers kan de velfærdsløfter, der er givet i valgkampen, ikke indfries.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en ny brancheorganisation for virksomheder inden for el, vvs og metal, der leverer tekniske løsninger til byggeri og industri. 

Vi er en branche i vækst, og der er behov for, at den vækst bliver endnu større – til gavn for det danske samfund. 

Vi foreslår derfor, at vi samarbejder om at skaffe tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft, hæver ambitionerne for den grønne omstilling og slipper væksten løs:

Kvalificeret arbejdskraft

Som teknisk branche spiller vi en central rolle for et grønnere Danmark i vækst. Men hver fjerde virksomhed mangler kvalificeret arbejdskraft. Derfor skal vi have endnu flere unge ind i branchen, styrke vores tekniske uddannelser og gøre det mere attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet.

Højere ambitioner for den grønne omstilling

Energieffektiviseringer er den billigste måde at blive grønnere på. Op mod 40 procent af energiforbruget stammer fra bygninger. Der er et kæmpe potentiale for både energibesparelser og vækst, hvis vi tænker langsigtet med intelligente tekniske installationer, når vi bygger nyt og renoverer.

Slip væksten løs

Gør det lettere at drive virksomhed i Danmark. Fjern unødigt bøvl, og lad fornuften råde. Fjern barriererne for generationsskifte. Sænk afgifter og omkostninger, som belaster virksomhederne. Det er en sikker investering i sundere virksomheder, nye arbejdspladser og et rigere Danmark.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.