Klimadebat åbenbarede politisk enighed om energieffektiviseringer

klimadebat 2019

Konferencen ”Next Step: Fra grønt valg til grøn hverdag”, der var arrangeret af TEKNIQ Arbejdgiverne, Dansk Energi og Autobranchen Danmark, løb mandag den 9. september af stablen i København, hvor en række markante folketingspolitikere deltog i debatten.

”Vi skal have danskerne med på den grønne vogn – ikke bare når de går til valg, men også når de investerer deres egne penge.” 

Det var et budskab, der var bred enighed om, da den fælles konference ”Next Step: Fra grønt valg til grøn hverdag - Hvordan får vi alle danskere med” løb af stablen mandag den 9. september i København. Konferencen var arrangeret af TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk Energi og Autobranchen Danmark.

Adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Niels Jørgen Hansen, foreslog blandt andet at udvide BoligJobordningen til også at gælde materialer og opsætning af elbil-ladestandere og varmepumper.

klimadebat

Dette forslag blev godt modtaget hos Socialdemokratiets nye klima- og energiordfører Anne Paulin: 

”Det er fornuftigt med en udvidelse af BoligJobordningen så den gælder flere grønne initiativer, som TEKNIQ Arbejdsgiverne foreslår” kvitterede hun og fortsatte: 

”Vi skal have lavet en plan for elektrificering af transportsektoren, så vi får flere elbiler på vejene, og her er ladestandere en forudsætning.”

Hun fik opbakning fra Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, der ønsker flere økonomiske incitamenter til at investere i den grønne omstilling: 

“Man får lige nu nedslag i elprisen, hvis man har en varmepumpe. Det skal vi have meget mere af,” sagde Messerschmidt, mens Ole Birk Olesen, ny klima- og energiordfører i Liberal Alliance, stod alene i panelet med ønsket om helt at få fjernet elafgiften: 

“Det nytter ikke, at vi beskatter grøn el fire gange så meget som i Norge. Elafgiften skal sænkes”. 

Her gav SF’s klima- og energiordfører, Signe Munk, en lille fremstrakt hånd til Ole Birk Olesen: 

”Elvarmeafgiften skal sænkes samtidig med, at finansieringsudfordringerne især på landet skal løses. Her foreslår vi at lave en energisparefond, hvor borgerne kan låne penge til energiforbedringer.

Dagens konference åbenbarede således en bred enighed blandt de fremmødte politikere, når det gælder energieffektiviseringer, der udgør et vigtigt element i den grønne omstilling. Nu mangler der kun at blive sat handling bag ordene.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.