Dorte Nørregaard Larsen

Dorte Nørregaard Larsen

Konsulent

dnl@tekniq.dk 

7742 4280

Ventilation kan køre videre under coronakrisen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen trækker tidligere skrivelse tilbage og ser nu ingen grund til at lukke ned for ventilationsanlæg for at forhindre virusspredning.

Den 31. marts udsendte Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen en skrivelse, hvori man anbefalede, at man burde være særligt opmærksom på ventilationsanlæg, der ikke specifikt var byggede for at undgå virusspredning – eksempelvis af coronavirus. Denne anbefaling trækker man nu tilbage.

Retningslinjerne var primært beskrevet ud fra REHVA´s COVID-19 guidance document fra 17. marts 2020. 

Men nu har Statens Serum Institut oplyst, at Danmark og andre lande ikke anser smitte som luftbåren. Derfor er der ingen grund til at stoppe eller ændre på ventilationen – heller ikke selvom den omfatter recirkulation evt. med brug af rotorvekslere.

Man understreger samtidig, at det er fornuftigt at sikre, at der er god ventilation i bygningerne, samt at lufte ud, hvis der ikke er ventilationsanlæg.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.