Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Hvad betyder en ”hård” brexit for danske virksomheder?

Efter de kuldsejlede forhandlinger om en brexit-aftale ser det ud til, at danske virksomheder, der handler med Storbritannien, må forberede sig på en helt ny virkelighed efter den 1. januar 2021.

Selvom de præcise konsekvenser af det såkaldt hårde Brexit stadig er uafklarede, så anbefaler regeringen, at man allerede nu træffer sine forholdsregler.

Hvis man som virksomhed har handel (import eller eksport) med Storbritannien, skal man registrere sig som sådan. Det gøres på www.virk.dk

Britiske statsborgere (og medarbejdere), der har bopæl i Danmark, vil i 2021 være dækket af en tidligere aftale mellem EU og Storbritannien, som betyder, at man fortsat har opholdsret i landet. Man skal dog sørge for at søge om et nyt opholdsdokument (eller søge dansk statsborgerskab).

Det forventes også, at et hårdt Brexit vil resultere i, at danske varer pålægges nye toldafgifter. Men dette er endnu ikke afklaret.

Læs også:

» Husk at import- og eksportregistrere din virksomhed inden årets udløb

» Se tjekliste for virksomheder, der handler med Storbritannien her!

» Få overblik over skattereglerne her!

» Besøg Udenrigsministeriets særlige Brexit-side her!

» Se Erhvervsstyrelsens hjemmeside om Brexit her!

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.