edward-lorentzen-tekniq-arbejdsgiverne

Edward Lorentzen

Industrikonsulent

elo@tekniq.dk 

7742 4270

Vær opmærksom på Incoterms efter Brexit

Det er ofte set, at danske eksportører aftaler FCA (Free Carrier) i den tro, at de da har valgt den mest sælgervenlige leveringsklausul.

Realiteten er dog efter Brexit, at der kommer til at være en væsentlig forskel pr. 1. januar 2021, om man har aftalt fx FCA Esbjerg Havn eller FCA Birmingham. Sidstnævnte vil nemlig indebære, at sælger skal bære omkostningerne til fortoldning.   

Det er altså vigtigt, at den danske sælger ikke kun er opmærksom på den valgte Incoterm, men også det valgte leveringssted.  

Dernæst er et hyppigt valg også ExWorks, der i naturen er den, der sikrer sælger bedst. Her skal medlemmer dog stadig være opmærksomme på, om de i kraft af aftalens øvrige bestemmelser (i nogle tilfælde i kraft af accepterede generelle betingelser eller lignende) kan pålægges at betale for hel- eller delvis fortoldning.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.