vvs-konsulent-maria-rizzo

Maria Christina Rizzo

Chefkonsulent

mri@tekniq.dk 

7742 4233

Ny kampagne skal sætte fut i boligrenoveringerne

Danske boligejere skal i højere grad få øjnene op for potentialet i varmepumper og andre energirenoveringer, lyder det i ny fælles kampagne fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet samt den finansielle sektor.

Danske boliger står for hele 75 procent af det samlede varmeforbrug i bygninger, så der er som installatør god grund til at gøre boligejerne opmærksomme på potentialet i at skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumpe for eksempel.  

En ny kampagne skal skubbe på den udvikling, som ikke kun gavner den enkelte husstand men også hele samfundsøkonomien. Bag indsatsen står Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet samt bankernes interesseorganisation, Finans Danmark. 

"Det er et stort potentiale for energibesparelser i de danske boliger, og det skal vi udnytte. Mit mål er, at flere boligejere vil reducere deres energiforbrug og samtidig spare penge på varmeregningen. Flere energirenoveringer vil samtidig sætte gang i beskæftigelsen i hele landet. Og det har vi i den grad behov for netop nu," udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

Alle huse skal i dag energimærkes, inden de bliver sat til salg. Problemet er bare, at hver tredje husejer, der har købt hus i løbet af de seneste 10 år, ikke ved hvilket energimærke, boligen har.  

Bankrådgiverne spiller derfor en central rolle i at oplyse om mulighederne for at høste gevinster ved energirenoveringer. Energistyrelsen stiller af samme grund en ny digital platform til rådighed, hvor bankrådgiverne kan slå boligernes energimærke op i en central database og se rapportens anbefalinger til renoveringer.  

Den digitale platform er offentligt tilgængelig og kan findes på Energistyrelsens hjemmeside: sparenergi.dk/byg-om 

Energistyrelsen har lavet en række digitale animationer til Facebook, som frit kan bruges af alle, download dem her.

sparenergi   sparenergi   sparenergi

Fakta:

På kampagnens hjemmeside, sparenergi.dk/byg-om, bliver følgende energirenoveringer blandt andet beskrevet: 

  • Skift fra oliefyr til luft/vand-varmepumper i patriciervilla fra 1920.
  • Skift fra elvarme til luft/luft-varmepumpe + gulvvarme i bondehus fra 1860.
  • Skift fra oliefyr til jordvarme og solcelleanlæg i murermesterhus fra 1937.

En opgørelse fra Energistyrelsen viser, at der alene i de godt 55.000 energimærkningsrapporter, som blev udarbejdet ved salg af enfamilieshuse i 2019, er et potentiale for at reducere udledningen af CO2 med cirka 61.000 ton. Dertil kommer en stor privatøkonomisk besparelse på op mod 344 mio. kr.

Kilde: Energistyrelsen, sparenergi.dk

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.