Nye regler for rejser til udlandet

Fra den 27. juni indfører den danske regering en ny model for åbning af grænserne og lempelse af rejsevejledningerne for lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien.

Et land skal have under 20 coronasmittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge for at kunne blive ”åbnet” efter den nye model. For at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge ændres status for et ”åbent” land til et ”karantæneland” først, når et land har 30 smittede pr. 100.000 indbyggere. Statens Serum Institut vil ugentligt lave en oversigt med lande, der er vurderet ”åbne” eller i ”karantæne”. Opfylder landene de nye kriterier, kan deres borgere også krydse den danske grænse. 

Det betyder i praksis, at langt de fleste lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien bliver ”åbne” efter den nye models kriterier. Rejsevejledningen for disse lande vil – medmindre landene har betydelige indrejserestriktioner over for danske rejsende – blive ændret til ”gul”. Udenrigsministeriet vil dermed ikke længere fraråde ikke-nødvendige rejser men opfordre rejsende til at udvise ekstra forsigtighed og holde sig opdateret. Ved rejser til gule lande vil Udenrigsministeriet heller ikke længere opfordre til, at man bliver hjemme i 14 dage efter hjemkomst.     

Den nye model bliver baseret på objektive sundhedsdata, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande og bygger på et forsigtighedsprincip. Der bliver også stillet krav til landenes måde at teste på. 

Vær opmærksom på at der er særskilte regler for erhvervsrejser. Se vejledningen her.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.