troels-hartung-energi

Troels Hartung

Chefkonsulent

trh@tekniq.dk 

7741 1538

Opfordrer til flere grønne investeringer i den almene sektor

TEKNIQ Arbejdsgiverne har sammen med Synergi og Klimabevægelsen sendt et åbent brev til boligordførerne i folketingets partier i forbindelse med forhandlingerne om en ny boligaftale, som netop er startet. Brevet udpeger investeringer i energirenovering af ejendomme som et vigtigt element i den grønne omstilling.

Regeringen besluttede for nylig at afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til at løfte boligstandarden i den almene sektor. Men hvis det skal lykkes også at realisere det enorme potentiale for energibesparelser, den almene sektor rummer, er der brug for private investorer.

Det er et af hovedbudskaberne i det brev, TEKNIQ Arbejdsgiverne i fællesskab med Synergi og Klimabevægelsen i dag har sendt til boligordførerne i folketingets partier. Det er sket i forbindelse med forhandlingerne om en ny boligaftale, som netop er blevet indledt.

I brevet udpeges netop energireduktion som et vigtigt investeringsområde for bl.a. institutionelle investorer og grønne fonde, der kan være med til at sikre, at endnu flere almene boliger gøres grønne og sunde. I øjeblikket er det kun cirka hvert tredje af Landsbyggefondens projekter, der indeholder energibesparende tiltag.

Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, Synergi og Klimabevægelsen til, at politikerne i forbindelse med de aktuelle forhandlinger giver de institutionelle investorer og private grønne fonde en veldefineret rolle, når det gælder om at realisere de rentable energiinvesteringspotentialer i den almene sektor.

Læs hele brevet til boligordførerne her!

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.