troels-blicher-danielsen-administrerende-direktoer

Troels Blicher Danielsen

Administrerende direktør

tekniq-arbejdsgiverne-linkedintekniq-arbejdsgiverne-twitter

7742 4232

tbd@tekniq.dk

Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

tekniq-arbejdsgiverne-linkedin

7741 1566

anb@tekniq.dk

Ny underdirektør for overenskomster og jura til TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne har ansat Maria Rygaard som ny underdirektør for overenskomster og jura. Her bliver hun en central del af arbejdet med at modernisere, professionalisere og digitalisere organisationen.

Maria Rygaard
Maria Rygaard, ny underdirektør for overenskomster og jura hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Til januar får TEKNIQ Arbejdsgiverne ny underdirektør for overenskomster og jura. Maria Rygaard får fremover ansvaret for overenskomster og rådgivning af de cirka 4.100 virksomheder inden for el-, vvs- og metalområdet i landets tredjestørste arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. 

41-årige Maria Rygaard skal stå i spidsen for den nyetablerede afdeling, som udover at rådgive om overenskomster, ansættelsesforhold, akkorder og lønsystemer også rådgiver medlemmerne om erhvervsjura. Det kan for eksempel være i forbindelse med entrepriseret, konkurrenceret og bygge- og udbudsjura.

"Jeg glæder mig meget til at begynde hos TEKNIQ Arbejdsgiverne. Organisationen repræsenterer nogle virksomheder og brancher, som spiller en afgørende rolle i samfundet. Og TEKNIQ Arbejdsgiverne står lige nu foran en spændende rejse, som jeg gerne vil være en del af,” siger Maria Rygaard. 

Som underdirektør bliver hun desuden medlem af den ligeledes nyetablerede ledergruppe. Her skal hun være med til at sikre en succesfuld implementering af den nye strategi 2025, som blandt andet skal modernisere og professionalisere organisationen, strømline arbejdsprocesserne og gøre TEKNIQ Arbejdsgiverne til landets grønneste og mest digitale arbejdsgiverorganisation. 

”Vi er sikre på, at vi med ansættelsen af Maria Rygaard har fundet den helt rigtige profil. Hun har et helt særligt drive og vil gå til opgaven med stor entusiasme og professionalisme. Samtidig kan hun trække på en stor ledelsesmæssig erfaring, erfaring med at optimere processer og kendskab til overenskomstområdet fra andre organisationer,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Maria Rygaard kommer fra en stilling som afdelingschef hos Ingeniørforeningen IDA, hvor hun har ansvaret for den juridiske rådgivning af de privatansatte medlemmer. Hun har her været med til at professionalisere og ikke mindst digitalisere medlemsrådgivningen. 

Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2006 og er derudover uddannet advokat og mediator. Allerede inden Maria Rygaard afsluttede sin uddannelse, beskæftigede hun sig med ansættelses- og arbejdsret, som hun arbejdede med i studietiden hos IDA. 

”Det var her, jeg fik øjnene op for ansættelsesområdet, og det har altid tiltalt mig, at det handler om rigtige mennesker og konkret opgaveløsning,” siger hun. 

Efter endt uddannelse var Maria Rygaard først advokatfuldmægtig på et specialistkontor inden for ansættelses- og arbejdsret. Derefter blev hun ansat hos Lederne, hvor hun rådgav om alt inden for ansættelses- og arbejdsret. Senere skiftede hun tilbage til IDA for at få større fokus på overenskomstforhandlinger og rådgivning, og hvor hun blandt andet også underviste tillidsrepræsentanter og var med til at udvikle nye kursustilbud.

Med ansættelsen af Maria Rygaard er alle poster i TEKNIQ Arbejdsgivernes nye ledergruppe nu besat, og samtidig har ledergruppen fået en fuldstændig ligelig kønsfordeling.

Blå bog for Maria Rygaard

2019- : Rådgivningschef, advokat hos Ingeniørforeningen IDA

2018-2019: Advokat hos Alm. Brand

2012-2018: Advokat hos IDA

2007-2012: Advokatfuldmægtig og advokat hos Lederne

2006-2007: Advokatfuldmægtig hos Lind Cadovius

2006-2009: Advokatuddannelsen

1999-2006: Jurastudier på Københavns Universitet

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.