EU’s renoveringsbølge skal fordoble energirenoveringer af bygninger

Millioner af bygninger skal energirenoveres de næste 10 år, hvilket skaber hundredtusindvis af jobs, lyder det i nyt initiativ fra EU-Kommissionen. Det kan sætte skub i den grønne omstilling og byggeriet i Danmark.

For nylig præsenterede EU-Kommissionen et nyt initiativ, der skal sætte gang i en ”Renoveringsbølge” af Europa. Målet er at energirenovere 35 millioner bygninger frem til 2030 ved at fordoble renoveringsprocenten. 

Det kan potentielt give et ekstra boost til dansk byggeri. 

For initiativet stiller et krav til, at medlemslandene skriver energirenovering øverst på deres prioriteringsliste, før de kan nyde godt af EU’s fond til økonomisk genopretning efter coronakrisen. 

9,8 milliarder kroner lyder estimatet på, hvor meget Danmark modtager fra fonden i perioden 2021-2022. Det skriver Folketingets EU-oplysning.

Hvis Danmark vil have fingrene i de milliarder, og ”Renoveringsbølge”-initiativet bliver godkendt af EU-Parlamentet og Ministerrådet, så er der altså en god sum penge til danske energirenoveringer i sigte. 

Samtidig sætter initiativet en politisk retning fra EU, som TEKNIQ Arbejdsgiverne også gjort opmærksom på flere gang: Den grønne omstilling og genopretningen af økonomien går hånd i hånd. 

EU-Kommissionen forventer, at initiativet vil skabe 160.000 grønne jobs i byggesektoren – og samtidig sænke CO2-udledningen, forbedre indeklimaet og fremme digitalisering. 


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.