Mads Risgaard Knudsen

Mads Risgaard Knudsen

Teknisk konsulent

mrk@tekniq.dk

7742 4226

Styrk din it-sikkerhed – for kriminelle går også efter små virksomheder

Små virksomheder er langt fra sikret godt nok mod it-kriminalitet. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne og Det Kriminalpræventive Råd i en ny kampagne til, at de skal ruste sig bedre.

En håndværker fik stjålet alle kundedata. En vvs’er mistede vigtige kunder, fordi hans mail blev hacket. Og en entreprenør mistede 210.000 kr. på grund af en falsk mail. Det er blot nogle få eksempler på, at små virksomheder ikke er skånet for it-kriminalitet. 

Alligevel er it-sikkerhedsniveauet hos 39 procent af SMV’erne utilstrækkeligt, viser tal fra Erhvervsstyrelsen. 

Forklaringen er, at ejerne af små virksomheder ikke tror, at de bliver ramt, viser en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd. Derfor råber rådet og TEKNIQ Arbejdsgiverne nu vagt i gevær med kampagnen Din virksomheder, dit ansvar, hvor små virksomheder med 1-10 medarbejdere opfordres til at sikre sig bedre mod it-kriminalitet. 

Her er de 5 vigtigste råd

  1. Få overblik over vigtige data og systemer
  2. Opdater programmer og styresystemer
  3. Investér i en IT-sikkerhedspakke med backup
  4. Få gode digitale vaner
  5. Stil krav til sikkerheden hos IT-leverandøren

Kilde: Sikkerdigital.dk

Garder dig i den digitale verden

Viden om it-sikkerhed er særligt vigtigt for TEKNIQ Arbejdsgiverens medlemmer inden for el, vvs og metal, hvor digitale og intelligente løsninger fylder mere og mere inden for deres forretningsområder. 

"I takt med at flere elektriske apparater og maskiner bliver tilsluttet internettet, øges risikoen for cyberkriminalitet," siger Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

"Det er ikke længere nok at låse døren til sin butik eller virksomhed, når man holder fyraften. De kriminelle kan komme ind på helt nye måde via nettet, og det bliver de små virksomheder nødt til at gardere sig bedre i mod”, siger formand for Det Kriminalpræventive Råd Erik Christensen.   

Hør, hvordan fire små virksomheder blev snydt af it-kriminelle her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.