Nyt fjernvarmekursus skal kvalificere VVS’ere til at optimere store fjernvarmeanlæg

TEKNIQ Arbejdsgiverne har i samarbejde med HOFOR, Dansk Fjernvarme og EVU (El- og vvs-branchens uddannelsessekretariat) udviklet et nyt kursus i optimering af store fjernvarmeanlæg.

Kurset hedder ”HEAT – service på store fjernvarmeanlæg” og vil blive udbudt landsdækkende med opstart af det første kursus på TECH COLLEGE Aalborg den 31. maj 2021.  

Målet for kurset er, at deltageren kan indregulere og udføre service på større fjernvarmeanlæg, vurdere fjernvarmeforsynede anlægs drift på baggrund af energidata og temperaturer samt tilrettelægge fremtidige servicebehov og energioptimering ud fra aflæsning af driftsdata på både varme- og varmtvandsanlæg.  

Efter bestået kursus kan deltageren, ved at indsende dokumentation til Dansk Fjernvarme, blive registreret på Positivlisten for serviceteknikere til store fjernvarmeanlæg. Registreringen gælder i fem år.  

Tilmelding og tilskud

Kurset bliver udbudt i AMU-regi med en forventet egenbetaling på 378 kr. samt mulighed for VEU-godtgørelse (og tilskud fra VVS-kompetencefonden) i kursusperioden. Re-certificering vil være mulig efter hvert 5. år. Kurset kan findes i AMU-kursuskatalog for VVS’ere, der udsendes i januar 2021 til alle medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet og VVS-virksomheder i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Kursustilmelding kan ske her: Kursusinformation (amukurs.dk).


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.