Årsdag i digitaliseringens og klimaets tegn

OPDATERET MED VIDEOINDSLAG: TEKNIQ Arbejdsgiverne årsdag stod i klimaets tegn med alt, hvad det indebar af bæredygtig bespisning, politiske budskaber og konstruktive råd fra de indbudte talere.

”I kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling”, fastslog skatteminister Morten Bødskov på TEKNIQ Arbejdsgivernes årsdag den 2. september i Valby. Selv om branchen – som formand Henrik Fugmann sagde i sin velkomsttale – allerede bidrager, så bød årsdagen på masser af inspiration til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at gribe de nye muligheder. 

Ifølge skatteministeren har Danmark forudsætningerne. Nu gælder det om skabe den langtidsholdbare vækst, sagde han videre. 

En del af løsningen vil komme i form af en ensartet CO2-regulering, som en ekspertgruppe præsenterer første udkast til inden årets udgang. Morten Bødskov mener dog, at mange virksomheder er godt rustet til at gå i gang med de grønne investeringer allerede nu.

Det var også et af budskaberne fra Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring og Pension. Det er ikke nok at levere grønne løsninger til andre virksomheder. Man må også se på sin egen virksomheds CO2-aftryk.

”Virksomhederne vil blive målt på deres evne til at levere på den grønne omstilling, og hele leverandørkæden vil blive berørt”, sagde han og opfordrede alle til at gå i gang.

”At kunne dokumentere virksomhedernes CO2-aftryk er ikke en øvelse i perfektionisme. Start i det små – fx med en ekstra side i årsrapporten. Men kom i gang nu – det er her pengene starter, sagde han.

Eller som Christian Sparrevohn, partner hos The Footprint Firm, formulerede det i sit oplæg: ”Installationsbranchen og metalindustrien står midt i den grønne omstilling. Men kunderne er ikke kun interesseret i jeres grønne løsninger – de er også interesseret i egne virksomheders CO2-aftryk. Og i halen af det kommer kravene til selve materialerne og jeres øvrige produkter,” sagde han. 

Fokus på digitalisering forandring

Det var ikke kun en årsdag i klimaets tegn, men også i digitaliseringens.  Christiane Vejlø, ekspert i digitale trends, gav eksempler på de nye tendenser i det, hun kalder den ”post-pandemiske digitaliserings”-periode.  

Og endeligt fortalte tre virksomhedsledere - Martin Falch Rasmussen, Enova a+, Henrik Larsen, I-FACT og Erik Henriksen, SEDNA – om deres erfaringer med digital transformation, og hvordan det har skabt værdi for deres forretning. Også her gik det igen, at man nogle gange bare skal kaste sig ud i på det dybe vand. Hvis man venter på det perfekte, kommer man aldrig i gang.

Se videoindslag fra årsdagen:

 
 

Billeder fra dagen:

Årsdag Årsdag

— Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ Arbejdsgiverne, bød velkommen til den første fysiske årsdag i to år – og til en stadig mere datadreven, digital og moderne arbejdsgiverorganisation (foto til venstre). 

— Skatteminister Morten Bødskov fortalte om den grundlæggende omstilling af samfundets energiforbrug, som vi står overfor (foto til højre).

Årsdag Årsdag

— Christiane Vejlø, ekspert i digitale trends, fortalte om digitalisering i praksis og fastslog med henvisning til Darwin, at det ikke den stærkeste, der overlever, men den mest tilpasningsdygtige (foto til venstre)

— Adm. direktør i Forsikring og Pension, Kent Damsgaard, efterlyste bedre rammevilkår for både virksomheder, banker og pensionsselskaber for at hjælpe grønne omstilling på vej (foto til højre).

Årsdag Årsdag

— Fra venstre i virksomhedspanelet: Martin Falch Rasmussen, Enova a+, Henrik Larsen, I-FACT og Erik Henriksen, SEDNA. (foto til venstre)

— Christian Sparrevohn, partner, The Footprint Firm: Fremtidens forbruger foretrækker grønne virksomheder og grønne løsninger (foto til højre).

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.