Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Sådan gik det sidst

Overenskomstforhandlingerne er som bekendt en tilbagevendende begivenhed, som senest fandt sted i 2014. Her kan du se en kort sammenfatning af, hvad resultaterne blev på TEKNIQs områder

El og HK:

Her lykkedes det at indgå forlig mellem TEKNIQ og Dansk El-forbund om elektrikeroverenskomsten, ligesom der blev indgået forlig mellem TEKNIQ og HK/Privat om HK-funktionæroverenskomsten.

VVS:

Til gengæld lykkedes det ikke at opnå enighed mellem TEKNIQ og Blik- og Rørarbejderforbundet/Dansk Metal (hvilket i øvrigt også var tilfældet i 2012). Derfor måtte forligsmanden i 2014 lave en mæglingsforslag, som gav præcis de samme reguleringer af lønsatser og genebetalinger som på de såkaldte ”gennembrudsforlig”. Der skete derfor heller ingen regulering af prislisterne.

TL:

Der blev heller ikke indgået forlig mellem TEKNIQ og Teknisk Landsforbund om TL-overenskomsten. Da overenskomsten er satsløs, blev der alene givet reguleringer af fritvalgsopsparing og bidrag til samarbejds- og udviklingsfond.

Læs mere om, hvad der sker i de generelle overenskomstforhandlinger

Læs mere om installationsbranchens vej mod nye overenskomster

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.