Pressemeddelelser

Læs TEKNIQs pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQs pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 18 apr 2018

  Varmepumper blæser ind over Danmark

  Salget af varmepumper steg markant i 2017. Særlig interessant er det, ifølge TEKNIQ og Varmepumpefabrikantforeningen, at markedet for luft-vand varmepumper for alvor tog fart i 2017.
 • 18 apr 2018

  Debat: Lad os lige vente med flaskehalspanikken

  Det er blevet sværere for bl.a. el- og vvs-installatørerne at skaffe medarbejdere i Nordjylland. Kampen om arbejdskraften spidser til, men endnu er der, ifølge brancheorganisationen TEKNIQ, ikke grund til panik – især ikke hvis der vises rettidig, politisk omhu.
 • 06 apr 2018

  Tyve lænser varebiler i stor stil

  Antallet af anmeldte tyverier fra vare- og lastbiler steg med over 35 procent i 2017. Hos TEKNIQ understreger man, at der er brug for øjeblikkelig handling for at gøre noget ved problemet.
 • 29 mar 2018

  Politisk handling skal sikre den fremtidige arbejdskraft

  I takt med den økonomiske fremgang spidser kampen om arbejdskraften til. Nu efterlyser TEKNIQ konkrete initiativer fra politikerne på Christiansborg, hvis ikke væksten skal afløses af flaskehalsproblemer.
 • 26 mar 2018

  Gå i haven uden at få stød

  I takt med at temperaturerne stiger og sneen forsvinder, rykker havefolket udenfor. Men samtidig med at stadig flere haveredskaber bliver elektrificeret, stiger risikoen for el-ulykker også. TEKNIQ giver her gode råd til, hvordan du undgår at få stød, når haven skal plejes.
 • 23 mar 2018

  Et enkelt tryk kan redde liv

  Rundt regnet en tredjedel af alle HFI-afbrydere virker ikke. Men et lille tryk to gange om året kan forebygge elektrisk stød og elbrand, og sikrer fejlstrømsafbryderen en længere levetid. Derfor bør du teste HFI-/HPFI-fejlstrømsafbryderen, når du alligevel stiller husets ure om til sommertid på søndag.
 • 20 mar 2018

  Flere unge vælger de tekniske erhvervsuddannelser

  19,4 procent søger nu ind på erhvervsskolerne efter folkeskolen – heraf vælger hele 51 procent en teknisk erhvervsuddannelse. Det viser helt nye tal fra Undervisningsministeriet. Hos brancheorganisationen TEKNIQ hilser man udviklingen velkommen – selvom der stadig er lang vej til at få dækket det fremtidige behov for faglærte.
 • 15 mar 2018

  Opturen fortsætter i alle regioner

  Installationsbranchen vokser i alle landets fem regioner. Det kunne TEKNIQ-rådene fortælle den forgangne uge. Det gælder også i Nordjylland, hvor branchens omsætning i 2017 steg med 4,7 procent i forhold til året før.
 • 07 mar 2018

  Stabil optur fortsætter i installationsbranchen

  Omsætningen i de danske el- og vvs-installationsvirksomheder steg i 2017 med næsten tre procent. Det viser den nye markedsanalyse fra TEKNIQ, der også forudser vækst de kommende år – trods voksende udfordringer med at skaffe den nødvendige arbejdskraft.
 • 05 mar 2018

  Et stærkt mobilnetværk styrker erhvervslivet

  Hos TEKNIQ hilser man regeringens forslag til et nyt teleforlig velkommen. Der er brug for at arbejde på at sikre, at danske mobilforbrugere og virksomheder i hele landet får stabil mobil- og bredbåndsadgang.
 • 01 mar 2018

  Energirenoveringer er bedre end penge i banken

  Der er bedre økonomi i at bruge opsparingen på at reducere energiforbruget end i at lade pengene samle støv i banken. Det fastslår en ny rapport.
 • 23 feb 2018

  Lærlinge strømmer til installationsbranchen

  2017 blev et nyt rekordår for optaget af lærlinge i de danske el- og vvs-installationsvirksomheder. Men der er ifølge TEKNIQ fortsat brug for, at flere brancher er med til at uddanne især fremtidens elektrikere, hvis den positive udvikling skal fortsætte.
 • 22 feb 2018

  Solceller for 25 millioner lige ud ad vinduet

  Det er frås med skattekroner, hvis danske kommuner ender med at skulle pille 27 velfungerende solcelleanlæg til en samlet pris på omkring 25 millioner kroner ned, fordi de af tekniske årsager betegnes som ulovlige. TEKNIQ kalder det molboagtigt og opfordrer til, at man hurtigt finder en løsning, der sikrer dispensation til anlæggene.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.