Pressemeddelelser

Læs TEKNIQs pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQs pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 17 maj 2018

  Bonus på vej til vvs-installationsvirksomheder

  Kun 20 erhvervsuddannelser opfyldte i 2017 kriterierne for at blive godkendt som en fordelsuddannelse – vvs-energiuddannelsen var en af dem. Dermed kan vvs-installationsvirksomhederne se frem til en kontant bonus for de uddannelsesaftaler, der blev indgået sidste år. Hos TEKNIQ håber man, at flere unge finder vej til vvs-energiuddannelsen, og at endnu flere virksomheder gør plads til de unge.
 • 16 maj 2018

  Akut mangel på vvs-lærlinge

  Stadig flere vvs-virksomheder oplever, at det bliver sværere at skaffe det nødvendige antal lærlinge. Derfor er der ifølge brancheorganisationen TEKNIQ brug for langt flere dygtige unge i branchen.
 • 07 maj 2018

  Har du talt med din kunde i dag?

  Tillid er afgørende for, om kunderne er tilfredse med de virksomheder, de handler med. Derfor er der brug for, at danske håndværkere styrker dialogen med deres kunder. Det gælder i hvert fald i installationsbranchen ifølge en ny undersøgelse, som TEKNIQ står bag i samarbejde med kommunikationsbureauet Friday.
 • 03 maj 2018

  Gode grønne tanker i Socialdemokratiets udspil

  Socialdemokratiet har netop offentliggjort sit udspil til en klima- og miljøpolitik. Udspillet falder i god jord hos brancheorganisationen TEKNIQ, der særligt hæfter sig ved, at Socialdemokratiet vil indføre en ny energispareordning.
 • 02 maj 2018

  En fremtid med installatøren i centrum

  Installationsbranchen er i rivende og konstant udvikling. Det stiller blandt andet store krav til kompetencerne i branchen. Derfor har TEKNIQ og Dansk El-Forbund i fællesskab udarbejdet den helt nye Vision 2025 for elbranchen, hvor organisationerne kortlægger de udfordringer, virksomhederne og deres medarbejdere står overfor, og sætter kursen mod de mulige løsninger.
 • 01 maj 2018

  Erhvervsuddannelserne skal styrkes – på den rigtig måde

  Hos TEKNIQ er man enig med Mette Frederiksen (S) i, at der er brug for at styrke erhvervsuddannelsernes tiltrækningskraft. Til gengæld tvivler man på effekten af forslaget fra Socialdemokratiets formand om, at eleverne på erhvervsskolerne skal have en kontant belønning på 50.000 kr., når de får deres svendebrev.
 • 26 apr 2018

  Sværere at skaffe arbejdskraft til installationsbranchen

  Flere el- og vvs-virksomheder mangler arbejdskraft, men over halvdelen oplever stadig ingen aktivitetsbegrænsninger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 26 apr 2018

  TEKNIQ: Uambitiøs energispareindsats i regeringens udspil

  Energispareindsatsen er stort set fjernet i regeringens energiudspil, og det er stærkt problematisk, mener brancheorganisationen TEKNIQ.
 • 25 apr 2018

  Danske virksomheder åbner dørene på vid gab for lærlinge

  De første to måneder af 2018 har budt på en markant vækst i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne. Hos TEKNIQ glæder man sig over udviklingen og over, at installationsbranchen forsætter væksten i antallet af lærlinge.
 • 24 apr 2018

  TEKNIQ hilser teknologipagt velkommen

  Der er ifølge TEKNIQ brug for konkrete initiativer, hvis flere unge skal vælge en faglært uddannelse på de tekniske områder. Derfor er den nye teknologipagt, som regeringen præsenterede i dag, et vigtigt, første skridt.
 • 18 apr 2018

  Varmepumper blæser ind over Danmark

  Salget af varmepumper steg markant i 2017. Særlig interessant er det, ifølge TEKNIQ og Varmepumpefabrikantforeningen, at markedet for luft-vand varmepumper for alvor tog fart i 2017.
 • 18 apr 2018

  Debat: Lad os lige vente med flaskehalspanikken

  Det er blevet sværere for bl.a. el- og vvs-installatørerne at skaffe medarbejdere i Nordjylland. Kampen om arbejdskraften spidser til, men endnu er der, ifølge brancheorganisationen TEKNIQ, ikke grund til panik – især ikke hvis der vises rettidig, politisk omhu.
 • 06 apr 2018

  Tyve lænser varebiler i stor stil

  Antallet af anmeldte tyverier fra vare- og lastbiler steg med over 35 procent i 2017. Hos TEKNIQ understreger man, at der er brug for øjeblikkelig handling for at gøre noget ved problemet.
 • 29 mar 2018

  Politisk handling skal sikre den fremtidige arbejdskraft

  I takt med den økonomiske fremgang spidser kampen om arbejdskraften til. Nu efterlyser TEKNIQ konkrete initiativer fra politikerne på Christiansborg, hvis ikke væksten skal afløses af flaskehalsproblemer.
 • 26 mar 2018

  Gå i haven uden at få stød

  I takt med at temperaturerne stiger og sneen forsvinder, rykker havefolket udenfor. Men samtidig med at stadig flere haveredskaber bliver elektrificeret, stiger risikoen for el-ulykker også. TEKNIQ giver her gode råd til, hvordan du undgår at få stød, når haven skal plejes.
 • 23 mar 2018

  Et enkelt tryk kan redde liv

  Rundt regnet en tredjedel af alle HFI-afbrydere virker ikke. Men et lille tryk to gange om året kan forebygge elektrisk stød og elbrand, og sikrer fejlstrømsafbryderen en længere levetid. Derfor bør du teste HFI-/HPFI-fejlstrømsafbryderen, når du alligevel stiller husets ure om til sommertid på søndag.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.