Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 23 sep 2021

  Efterlyser opgør med statsstøttet kinesisk stål

  TEKNIQ Arbejdsgiverne advarede i dag Europaudvalget om, at det kan få mærkbare konsekvenser for både danske producenter og miljøet, hvis ikke regering og folketing er klar til at handle for at bremse strømmen af statsstøttede stålelementer til vindmølleindustrien.
 • 21 sep 2021

  VE-panik før ny ansøgningsrunde

  Et brev fra Energistyrelsen har gjort flere installatører usikre på, om de har deres VE-godkendelse i orden. Det skal den være, hvis kunden skal have tilskud fra bygningspuljen til eksempelvis en varmepumpe.
 • 16 sep 2021

  Lærlinge strømmer stadig til installationsbranchen

  Antallet af nye uddannelsesaftaler i de danske el- og vvs-virksomheder steg med næsten 10 procent den første halvdel af 2021 i forhold til samme periode året før. På industriområdet er billedet dog fortsat mere broget.
 • 15 sep 2021

  Varmepumpe-rekord viser vejen frem mod 2030

  Der er det seneste år solgt 56 procent flere vandbårne varmepumper sammenlignet med samme periode året forinden. Det er godt nyt for at nå klimamålene, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som dog advarer mod, at svækkede tilskudsordninger kan gøre det svært at fastholde den positive udvikling.
 • 14 sep 2021

  Gør-det-selv-regler forvirrer boligejerne

  Mange boligejere har svært ved at finde ud af, hvilke former for elarbejde, de selv må udføre derhjemme, viser ny spørgeskemaundersøgelse.
 • 14 sep 2021

  Ny fusion skal give midt- og nordvestjyske virksomheder større synlighed

  En række lokalforeninger indenfor el, vvs og metalindustri slår sig sammen og vil blandt andet arbejde for bedre vilkår for erhvervslivet i området.
 • 10 sep 2021

  Brug for mindre bøvl i hverdagen for danske virksomheder

  Det er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne tiltrængt, at regeringen vil gøre det enklere at drive virksomhed i Danmark. Det er dog vigtigt, at de store visioner følges op af konkret handling.
 • 09 sep 2021

  Lavere elafgift er en investering i fremtiden

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens planer i det nye reformudspil, selvom det på kort sigt kan trække ned i CO2-regnskabet.
 • 08 sep 2021

  Beløn de efterspurgte seniorer

  Regeringens forslag om at belønne arbejdende seniorer med en skattepræmie på 65.000 kr. er et vigtigt initiativ for bl.a. installations- og metalvirksomhederne hos TEKNIQ Arbejdsgiverne. Men regeringens reformer bør gå længere.
 • 07 sep 2021

  Målrettet varmepumpetilskud er den rette løsning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at prioritere varmepumpetilskuddene i den kommende ansøgningsrunde til Bygningspuljen.
 • 07 sep 2021

  Solidt grønt fokus på arbejdskraft i nyt regeringsudspil

  TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med spænding på regeringens reformudspil, ”Danmark kan mere I”, og dets fokus på især at øge arbejdsudbuddet og styrke erhvervsuddannelsernes grønne fokus. Spørgsmålet er bare, hvordan det kommer til at ske i praksis.
 • 02 sep 2021

  Finanslov må ikke være en spareøvelse for grøn varme

  TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer regeringen og Folketingets øvrige partier til under finanslovsforhandlingerne at stå ved de politiske ambitioner om den grønne omstilling og sikre, at udfasningen af oliefyr og naturgas ikke går i stå.
 • 30 aug 2021

  Ny finanslov er en hård men nødvendig tilbagevenden til hverdagen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om, at regeringen med dagens finanslovsforslag vil anlægge en økonomisk ansvarlig linje for dansk politik med fokus på digitalisering.
 • 24 aug 2021

  DEBAT: Stærke erhvervsuddannelser er centrale for Danmarks grønne omstilling

  Debatindlæg bragt i Avisen Danmark på vegne af Troels Blicher Danielsen, adm. direktør, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Henrik W. Petersen, forbundsformand, Blik og Rørarbejderforbundet, og Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand, Dansk El-Forbund
 • 16 aug 2021

  Farlig cocktail truer opsvinget og den grønne omstilling

  Mangel på råvarer, stigende behov for faglærte med grønne kompetencer og stigende lønninger særligt i byggebranchen risikerer at lægge en kraftig dæmper på væksten. Det vil især gå ud over den grønne omstilling.
 • 16 aug 2021

  Legionella-smitte stadig på rekordhøjt niveau

  Antallet af legionella-smittede har de seneste fire år ligget tårnhøjt, og intet tyder på, at kurven vil knække i 2021 for den vandbårne sygdom. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der dog en del ting, man som forbruger selv kan gøre for at undgå at blive ramt.
 • 11 aug 2021

  Hvor slår værktøjstyvene til næste gang?

  Der er store geografiske forskelle på udviklingen i indbrud og tyveri fra varebiler, viser nye tal fra Rigspolitiet. Tallene indikerer, at tyvene flytter sig mellem landsdelene, og derfor efterlyser TEKNIQ Arbejdsgiverne igen, at Rigspolitiet åbner op for tyveridata i realtid, så de lokale installatører bedre kan forebygge og gardere sig mod tyverierne.
 • 11 aug 2021

  DEBAT: Vi har ikke faglærte nok til at erstatte dem, der går på pension

  Debatindlæg bragt i Politiken på vegne af Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ Arbejdsgiverne, og Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, den 11. august.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.