Pressemeddelelser

Læs TEKNIQs pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQs pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 13 sep 2018

  Velkomment kursskifte fra regeringen

  Den store erhvervsskolereform indeholder ifølge TEKNIQ en række ambitiøse og særdeles positive tiltag, som kan være med til at sikre strømmen af nye faglærte. Nu skal pengene fordeles.
 • 12 sep 2018

  Du kan stole på din håndværker

  Langt hovedparten af de danske boligejere har gode erfaringer med håndværkere. Det viser nye tal fra Bolius. Det glæder TEKNIQ, der håber, at tallene kan motivere danskerne til i endnu højere grad at holde sig fra klamphuggere.
 • 10 sep 2018

  Der skal grønne penge på bordet

  Økonomien er både den største motivationsfaktor og stopklods, når danske boligejere overvejer at energirenovere deres hjem. Det viser nye tal fra Bolius, der får TEKNIQ til at opfordre til politiske initiativer.
 • 07 sep 2018

  Pigerne flytter ind i teknikrummene

  Et nyt storstilet projekt skal få flere piger til at vælge en uddannelse indenfor installationsbranchen.
 • 04 sep 2018

  Mindre bøvl – med en enkelt tidsel

  Det er ifølge TEKNIQ positivt, at regeringen vil fjerne bøvl og bureaukrati. Til gengæld undrer man sig over planerne om at lade gymnasiale institutioner udbyde erhvervsuddannelser på et tidspunkt, hvor de faglige, tekniske uddannelser er under hårdt, økonomisk pres.
 • 31 aug 2018

  TEKNIQ og Arbejdsgiverne planlægger fusion

  Bestyrelserne i Arbejdsgiverne og TEKNIQ Installationsbranchen har givet grønt lys til, at de to organisationer undersøger mulighederne for at fusionere.
 • 30 aug 2018

  Der skal skabes sikkerhed om erhvervsuddannelsernes økonomi

  Med finanslovforslaget, som regeringen netop har præsenteret, fastholdes omprioriteringsbidraget de næste tre år, men samtidig afsættes der 600 mio. kr. årligt til bl.a. at styrke erhvervsuddannelsesområdet.
 • 28 aug 2018

  Erhvervsskolerne skal styrkes og ikke udsultes

  Det vil ifølge TEKNIQ være en stor fejl, hvis regeringen i næste års finanslov fastholder de besparelser, som gradvist dræner erhvervsskolerne for midler på et tidspunkt, hvor de har brug for at trække langt flere unge til.
 • 24 aug 2018

  Lærlinge strømmer til installationsbranchen

  De danske el- og vvs-installationsvirksomheder bliver ved med tiltrække et stadigt stigende antal unge til branchen og er dermed med til at øge det samlede antal praktikpladser blandt alle erhvervsuddannelserne.
 • 15 aug 2018

  Klamphuggeriet vokser stadig

  Der bliver anmeldt flere ulovligt udførte el- og vvs-installationer. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ kan de uautoriserede håndværkere koste forbrugerne dyrt.
 • 14 aug 2018

  Kampen for energieffektiviseringen må fortsætte ude i kommunerne

  Debatindlæg fra underdirektør i TEKNIQ, Simon O. Rasmussen. Bragt i Licitationen tirsdag d. 14. august.
 • 27 jul 2018

  Beskæftigelsesrekord i installationsbranchen

  Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser en rekordhøj beskæftigelse i installationsbranchen. Hos brancheorganisationen TEKNIQ glæder man sig over, at branchen har øget beskæftigelsen i en tid, hvor ledigheden i branchen er lav.
 • 25 jul 2018

  Undgå vandskader i sommervarmen

  Det er ikke kun dyr og mennesker, der lider i varmen. Også vandrør er i fare for at blive utætte på grund af den varme tørre jord. Det kan koste dyrt, så boligejere med ældre huse bør være opmærksomme i varmen, lyder det fra brancheorganisationen TEKNIQ.
 • 24 jul 2018

  Vvs-energiuddannelsen på vej mod rekordår

  Antallet af indgåede uddannelsesaftaler på både elektriker og vvs-energiuddannelsen er steget markant i årets første fem måneder. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ kan 2018 blive nyt rekordår for antallet af indgåede uddannelsesaftaler.
 • 23 jul 2018

  Husk at indbrudssikre sommerhuset, inden ferien slutter

  Antallet af indbrud i de danske sommerhuse er faldet støt de senere år. Men hvis den udvikling skal fortsætte, er det nødvendigt, at sommerhusejerne også fremadrettet sørger for at sikre husene bedst muligt – inden de lukkes ned for vinteren.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.