Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 26 feb 2021

  Rapport fra Klimarådet peger på de ømme tæer i regeringens klimapolitik

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Klimarådet for deres status på regeringens arbejde med at indfri målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.
 • 25 feb 2021

  Flere lærlinge i 2020 i TEKNIQ Arbejdsgivernes metalvirksomheder

  Trods coronakrisen lykkedes det i 2020 at øge antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder indenfor de centrale metal- og industriuddannelser med ni procent. Mens der generelt for hele landet er sket et fald på tre procent.
 • 25 feb 2021

  Flere lærlinge i installationsbranchen i 2020 – trods coronakrisen

  Der blev sidste år indgået 13,3 procent flere uddannelsesaftaler i landets el- og vvs-installationsvirksomheder end året før. TEKNIQ Arbejdsgiverne peger på forårets lærlingepakke som en central del af forklaringen på den positive udvikling.
 • 24 feb 2021

  Minimal genåbning baseret på et ekstremt forsigtighedsprincip

  TEKNIQ Arbejdsgiverne ærgrer sig over, at man med forårets komme og næsten 750.000 vaccinerede i næste uge ikke har anlagt en lidt mindre forsigtig tilgang til genåbningen af Danmark.
 • 23 feb 2021

  Brug for at kigge nærmere på elinstallationer i idrætshaller

  I flertallet af landets haller er der problemer med elinstallationerne. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man udvider kontrolordning til også at omfatte idrætshallerne.
 • 23 feb 2021

  Dyre byggetilladelser truer firmaers eksistens

  Nye regler samt alt for besværlig og dyr sagsbehandling betyder, at mange mindre virksomheder i byggebranchen brænder inde med ordrer. De seneste måneder er situationen gået fra dårlig til livstruende, melder både virksomheder og brancheorganisation.
 • 23 feb 2021

  Millioner samler støv i erhvervspulje

  Der er kun ansøgt for 63 procent af tilskudskronerne i den nyeste ansøgningsrunde til Erhvervspuljen. TEKNIQ Arbejdsgiverne mener, at ansøgningsprocessen er for kompliceret og tidskrævende.
 • 19 feb 2021

  Udsættelse af betalingsfrist letter presset – men savner klarhed over tempo for genåbning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for forslaget fra regeringen, der skal gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at udskyde tibagebetalingen af A-skattelån.
 • 18 feb 2021

  Tiltrængt støtte til eleverne på erhvervsuddannelserne

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at et flertal i Folketinget nu ekstraordinært vil afsætte 600 mio. kroner i 2021 til grundskolen samt ungdoms- og voksenuddannelserne for blandt andet at sikre yderligere undervisning, der kan forebygge fagligt efterslæb.
 • 17 feb 2021

  Højeste jern og stålpriser siden 2012

  Prisen på stål er steget med op mod 50 procent i løbet af det seneste år. Prisstigningerne kan især mærkes i metalindustrien og hos vvs’ere.
 • 17 feb 2021

  Få erhvervsskolerne frem i genåbningskøen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at man især kigger på erhvervsuddannelserne, når regeringen skal beslutte hvilke uddannelser, der skal stå først under den fortsatte, gradvise genåbning af Danmark.
 • 15 feb 2021

  Sig farvel til frosten uden en våd fornemmelse

  Frosten har fået godt tag i Danmark, og dermed følger risikoen for frostsprængninger af vandrørene – især i sommerhuse. Men inden du selv begynder at tø de frosne rør op, er der nogle enkle råd, der kan hjælpe dig med at undgå store og dyre vandskader.
 • 12 feb 2021

  Godt nyt til elparate bilister

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser elbilkommissionens 2. delrapport, der opridser behovet for en klar plan for opstilling af ladestandere, hvis de elektriske biler for alvor skal indtage de danske veje. Og man opfordrer politikerne til hurtigst muligt at omsætte kommissionens anbefalinger til konkret handling.
 • 11 feb 2021

  Laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014

  Installationsbranchen er kommet stærkt igennem 2020 på trods af coronapandemien. Det kan også ses på antallet af konkurser, som dog risikerer at stige i løbet af 2021.
 • 11 feb 2021

  Antallet af konkurser i metalindustrien var historisk lavt i 2020

  30 virksomheder gik konkurs i 2020 i metalindustrien, viser nye tal fra Danmark Statistik. Men der er en begrundet bekymring for, at tallet kan stige de kommende måneder.
 • 10 feb 2021

  EU-milliarder kan sætte fart på grøn og digital omstilling

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over den genopretningspakke til 672,5 mia. Euro, som Europa-Parlamentet netop har givet grønt lys. En pakke, der skal føre til massive investeringer i blandt andet grøn omstilling og digital transformation.
 • 09 feb 2021

  Installations- og metalbranchen slap nådigt gennem corona-året

  Flere metalvirksomheder end installationsvirksomheder har mærket coronakrisen kradse, men flertallet har holdt skindet på næsen i et historisk svært år, viser medlemsundersøgelse.
 • 09 feb 2021

  Rettidig omhu med ny og forlænget hjælpepakke

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen har valgt at hæve kompensationsordningen for mindre erhvervsdrivende. Samtidig opfordrer man til, at pengene kommer hurtigt ud til virksomhederne.
 • 05 feb 2021

  DEBAT: Glem ikke erhvervsskolerne i genoplukningen

  Debatindlæg bragt i Berlingske fredag den 5. februar på vegne af underdirektør Tina Voldby.
 • 05 feb 2021

  Flere etageboliger skød i vejret i 2020

  Det samlede fuldførte etageareal endte på 1,8 mio. kvadratmeter i fjerde kvartal 2020. Det er ifølge nye tal fra Danmark Statistik en stigning på to procent i forhold til tredje kvartal. Især boligbyggeriet står stærkt.
 • 03 feb 2021

  Byggepladser invaderes af tyve

  Antallet af anmeldte tyverier fra landets byggepladser steg markant de første tre kvartaler i 2020. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser flere tiltag for at holde de ubudne gæster på afstand. Samtidig er der brug for bedre adgang til data for at kortlægge tyvenes hærgen.
 • 03 feb 2021

  Coronapas er et vigtigt første skridt – men hvorfor vente?

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen i dag kunne præsentere planerne for et digitalt coronapas men opfordrer til, at man kigger på både tidsplanen og anvendelsesmulighederne for passet.
 • 29 jan 2021

  Kærkommen hjælp til erhvervslivet – men hvad med grænserne?

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens håndsrækning på 170 mia. kroner til de dele af erhvervslivet, der presses af forlængede coronarestriktioner. Men samtidig er man bekymret over forlængelsen af de grænserestriktioner, som gør det svært for virksomhederne at skaffe den nødvendige udenlandske arbejdskraft.
 • 28 jan 2021

  DEBAT: Lukkede grænser koster milliarder

  Debatindlæg fra adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen, bragt i Altinget torsdag den 28. januar.
 • 25 jan 2021

  Industrivirksomheder slider stadig med lærlingetallene

  Der er store brancheforskelle, når det gælder udviklingen i antallet af indgåede uddannelsesaftaler indenfor metaluddannelserne. Det understreger helt nyt tal, som dog viser svage tegn på bedring efter et år i coronaens tegn.
 • 25 jan 2021

  Lærlingefest i bygge- og installationsbrancherne

  Nye praktikpladstal viser en markant vækst i antallet af indgåede lærlingeaftaler i ikke mindst de danske installationsvirksomheder. Især vvs-branchen imponerer.
 • 20 jan 2021

  Byggebranchen kommer ud af coronaåret 2020 med høj beskæftigelse

  Efter et forår og en forsommer hvor hele byggebranchen – og især installationsbranchen – holdt vejret, har 2. halvår bragt branchen tilbage i 5. gear. Beskæftigelsen lå ved udgangen af året på 181.200.
 • 19 jan 2021

  Risiko for at luften kan gå af varmepumpemarkedet

  Det tog kun fire dage at tømme bygningspuljen i 2020. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne advarer man om, at det samme kan ske med dette års pulje, som blandt andet skal give en økonomiske håndsrækning til de danskere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe.
 • 19 jan 2021

  Industrivirksomheder ruster sig mod cyberangreb

  Mere end fire ud af ti virksomheder har allerede iværksat tiltag for at sikre sig mod digitale indbrud. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for, at mange flere gør det samme.
 • 11 jan 2021

  Tyve fortsætter klapjagten på varebiler

  Hver fjerde el- og vvs-virksomhed har indenfor de seneste 12 måneder været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser bedre adgang til indbrudsdata for at bremse de ubudne gæster.
 • 07 jan 2021

  Hvem skal have stikket – og hvornår?

  TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser en mere detaljeret plan for udrulningen af coronavaccinerne. Samtidig bør regeringen tænke centrale dele af dansk erhvervsliv ind i ligningen, når vi når ud over sårbare og sundhedspersonalet.
 • 06 jan 2021

  Langsigtet indsats skal trække flere piger til bl.a. elektriker- og vvs-energiuddannelserne

  Pigerne er stadig i klart mindretal på erhvervsuddannelserne. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at det nu er besluttet at forlænge Boss Ladies-projektet, der netop har til formål at få flere piger til at prøve noget andet end gymnasiet.
 • 06 jan 2021

  Metalindustrien lukker 2020 med rankere ryg

  Efter et langt år med både minus i konjunkturbarometeret for den samlede produktion og for beskæftigelsen, lukker metalindustrien 2020 med et konjunkturbarometer i plus. Der er nu flere virksomheder, som oplever fremgang, end der oplever tilbagegang.
 • 06 jan 2021

  Installationsbranchen klør på trods coronanedlukning

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at installationsbranchen går ud af 2020 med et genvundet fodfæste efter et år, hvor produktionen oftere har været begrænset af færre kunder end mangel på arbejdskraft.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.