Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 20 jan 2021

  Byggebranchen kommer ud af coronaåret 2020 med høj beskæftigelse

  Efter et forår og en forsommer hvor hele byggebranchen – og især installationsbranchen – holdt vejret, har 2. halvår bragt branchen tilbage i 5. gear. Beskæftigelsen lå ved udgangen af året på 181.200.
 • 19 jan 2021

  Risiko for at luften kan gå af varmepumpemarkedet

  Det tog kun fire dage at tømme bygningspuljen i 2020. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne advarer man om, at det samme kan ske med dette års pulje, som blandt andet skal give en økonomiske håndsrækning til de danskere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe.
 • 19 jan 2021

  Industrivirksomheder ruster sig mod cyberangreb

  Mere end fire ud af ti virksomheder har allerede iværksat tiltag for at sikre sig mod digitale indbrud. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for, at mange flere gør det samme.
 • 11 jan 2021

  Tyve fortsætter klapjagten på varebiler

  Hver fjerde el- og vvs-virksomhed har indenfor de seneste 12 måneder været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser bedre adgang til indbrudsdata for at bremse de ubudne gæster.
 • 07 jan 2021

  Hvem skal have stikket – og hvornår?

  TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser en mere detaljeret plan for udrulningen af coronavaccinerne. Samtidig bør regeringen tænke centrale dele af dansk erhvervsliv ind i ligningen, når vi når ud over sårbare og sundhedspersonalet.
 • 06 jan 2021

  Langsigtet indsats skal trække flere piger til bl.a. elektriker- og vvs-energiuddannelserne

  Pigerne er stadig i klart mindretal på erhvervsuddannelserne. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at det nu er besluttet at forlænge Boss Ladies-projektet, der netop har til formål at få flere piger til at prøve noget andet end gymnasiet.
 • 06 jan 2021

  Metalindustrien lukker 2020 med rankere ryg

  Efter et langt år med både minus i konjunkturbarometeret for den samlede produktion og for beskæftigelsen, lukker metalindustrien 2020 med et konjunkturbarometer i plus. Der er nu flere virksomheder, som oplever fremgang, end der oplever tilbagegang.
 • 06 jan 2021

  Installationsbranchen klør på trods coronanedlukning

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at installationsbranchen går ud af 2020 med et genvundet fodfæste efter et år, hvor produktionen oftere har været begrænset af færre kunder end mangel på arbejdskraft.
 • 22 dec 2020

  Kursen er sat til et bedre arbejdsmiljø

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over ny trepartsaftale om nationale mål for arbejdsmiljø. Nu gælder det om hurtigst muligt at omsætte målene til konkret handling.
 • 22 dec 2020

  Højtiden sætter dit hjem på overarbejde

  Jule- og nytårsdagene er den helt store spidsbelastning for dine el- og vvs-installationer. Derfor anbefaler eksperter, at du får tjekket installationerne.
 • 17 dec 2020

  DEBAT: Et lille stik med stor betydning for erhvervslivet

  Debatindlæg bragt i Berlingske torsdag den 17. december på vegne af Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og Jacob Holbraad, adm. direktør i DA.
 • 08 dec 2020

  Fornuftig grøn skattekurs med mærkbare fartbump på vejen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at en bred politisk aftale har fokus på virksomhederne som motor i forbindelse med dagens grønne skattereform. Men samtidig ærgrer brancheorganisationen sig over, man ikke har benyttet forhandlingerne til at sikre langsigtede og klare betingelser for virksomheder og boligejeres grønne investeringer.
 • 06 dec 2020

  Finanslov åbner muligheder for erhvervslivet

  Den finanslov, som faldt på plads i dag, rummer ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en række initiativer, der kan stimulere forbruget og være et vigtigt første skridt på vejen gennem coronakrisen og dens eftervirkninger.
 • 04 dec 2020

  Der skal mere strøm på vejtransporten

  TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser velkommen, at man med dagens politiske aftale lægger op til, at der skal være 775.000 miljøvenlige biler på de danske veje i 2030. Men samtidig er det vigtigt, at man sørger for at forbedre ladeinfrastrukturen markant.
 • 02 dec 2020

  Fornuftig tidlig julegave til danske forbrugere og virksomheder

  TEKNIQ Arbejdsgiverne er glad for, at et bredt flertal i Folketinget i dag er blevet enige om en stimuliaftale, der blandt andet omfatter udbetalingen af resten af danskernes indfrosne feriepenge og en eksportpakke.
 • 02 dec 2020

  Et lysglimt i metalproduktionen efter måneders mørke

  For første gang siden coronapandemiens udbrud kommer konjunkturbarometeret for metalindustriens produktion reelt i plus. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • 01 dec 2020

  Lad teknikken træde ind i coronakampen

  Virusbekæmpelsen trækker ud og medfører nu blandt andet nye restriktioner for julehandlen. Derfor opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man i højere grad benytter sig af tekniske løsninger for at bremse smitteudbredelsen.
 • 01 dec 2020

  Gebyrer på autorisation bliver tredoblet

  Sikkerhedsstyrelsen tredobler gebyret for registrering af autorisationer. Det undrer TEKNIQ Arbejdsgiverne i en tid, hvor digitaliseringen netop skal gøre den slags billigere.
 • 30 nov 2020

  Hver fjerde dansker er klar til at bruge sort arbejde i hjemmet

  Næsten hver femte danske boligejer har fået udført sort arbejde på eller i deres hjem indenfor de seneste fem år, og endnu flere er klar til at gøre det samme. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som advarer mod konsekvenserne ved at benytte uautoriserede håndværkere.
 • 24 nov 2020

  Der skal flere unge ind på industri- og smedeuddannelserne

  Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne vil nu slå et nyt slag for at få flere unge til at vælge en uddannelse inden for metalindustrien.
 • 23 nov 2020

  En tynd kop grøn te

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne havde man håbet på mere substans i regeringens udspil til en grøn skattereform.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.