Pressemeddelelser

Læs TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser.

Du kan også abonnere på TEKNIQ Arbejdsgivernes pressemeddelelser, så de bliver leveret direkte i din indbakke.

Leder du efter pressemeddelelser, der er mere end to måneder gamle, så kig i vores arkiv.

 • 15 okt 2021

  En lille trepartsaftale på VEU-området

  Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker man op om dagens trepartsaftale, der forlænger forhøjelsen af VEU-refusion og udskyder trepartsforhandlingerne på voksen- og efteruddannelsesområdet til 2022.
 • 12 okt 2021

  Klimasnak har ikke vækket boligejernes grønne selverkendelse

  Danske boligejere har tilsyneladende forsat et urealistisk indtryk af deres boligs energitilstand, når man sammenligner med de energimærker, der blev uddelt sidste år. Det viser en ny befolkningsundersøgelse. Det til trods for, at der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er store gevinster at hente ved at gøre boligen mere grøn.
 • 12 okt 2021

  Der mangler hænder til at løfte den økonomiske vækst

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne peger dagens vismandsrapport på de ømme tæer, der kan koste dyrt for den økonomiske fremgang i Danmark, hvis ikke der sættes bredt, konsekvent og hurtigt ind for at sikre det nødvendige udbud af arbejdskraft.
 • 06 okt 2021

  Grønne totalløsninger fra Løsning blev hædret

  Kjærgaard A/S modtog onsdag Energiprisen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne i forbindelse med den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg.
 • 06 okt 2021

  Varmepumpe-lagre støvsuget midt i boom

  I alle dele af forsyningskæden er der i øjeblikket store problemer med at skaffe varmepumper nok til at mætte forbrugernes lyst til grøn opvarmning.
 • 05 okt 2021

  Velkendte, men fornuftige grønne budskaber i åbningstale

  TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at den grønne dagsorden som forventet kom til at dominere under statsminister Mette Frederiksens åbningstale, da Folketinget slog dørene op til en ny sæson.
 • 04 okt 2021

  Vi bruger mund til mund-metoden, når der skal vælges håndværker

  Venner og bekendte spiller en hovedrolle, når danskerne skal finde den rette håndværker. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som også understreger, at kvaliteten af arbejdet betyder mere end prisen for boligejerne.
 • 01 okt 2021

  Endelig kan danskerne få et digitalt hjem

  Der er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne masser af sund digital fornuft i de 46 anbefalinger, regeringens Digitaliseringspartnerskab i dag kunne aflevere til finans- og erhvervsministrene.
 • 29 sep 2021

  Regeringen nøler i klimakøreplan

  Masser af fine overskrifter men ikke den store handlekraft. Det er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne konklusionen på den klimaplan, som klimaminister, Dan Jørgensen, i dag præsenterede.
 • 28 sep 2021

  Vigtig royal promovering af erhvervsuddannelserne

  Tirsdag blev der overrakt medaljer til de dygtigste nyuddannede håndværkere på Københavns Rådhus. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det vigtigere end nogensinde at markere fagligheden i en tid, hvor manglen på arbejdskraft vokser.
 • 28 sep 2021

  På trods af tekniske vanskeligheder støvsuges tilskudspuljen igen på få timer

  Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne bekræfter tirsdagens stormløb på Bygningspuljen, at støtteordningen er håbløst underfinansieret. Et problem, der kun vil blive større de kommende år.
 • 28 sep 2021

  Brug for at forældre dropper uddannelsessnobberiet

  Kun de færreste forældre foretrækker, at deres børn vælger en erhvervsuddannelse. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger behovet for et opgør med den uddannelsesmæssige vanetænkning, mange tilsyneladende stadig er præget af. Potentialet er dog til stede.
 • 23 sep 2021

  Efterlyser opgør med statsstøttet kinesisk stål

  TEKNIQ Arbejdsgiverne advarede i dag Europaudvalget om, at det kan få mærkbare konsekvenser for både danske producenter og miljøet, hvis ikke regering og folketing er klar til at handle for at bremse strømmen af statsstøttede stålelementer til vindmølleindustrien.
 • 21 sep 2021

  VE-panik før ny ansøgningsrunde

  Et brev fra Energistyrelsen har gjort flere installatører usikre på, om de har deres VE-godkendelse i orden. Det skal den være, hvis kunden skal have tilskud fra bygningspuljen til eksempelvis en varmepumpe.
 • 16 sep 2021

  Lærlinge strømmer stadig til installationsbranchen

  Antallet af nye uddannelsesaftaler i de danske el- og vvs-virksomheder steg med næsten 10 procent den første halvdel af 2021 i forhold til samme periode året før. På industriområdet er billedet dog fortsat mere broget.
 • 15 sep 2021

  Varmepumpe-rekord viser vejen frem mod 2030

  Der er det seneste år solgt 56 procent flere vandbårne varmepumper sammenlignet med samme periode året forinden. Det er godt nyt for at nå klimamålene, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som dog advarer mod, at svækkede tilskudsordninger kan gøre det svært at fastholde den positive udvikling.
 • 14 sep 2021

  Gør-det-selv-regler forvirrer boligejerne

  Mange boligejere har svært ved at finde ud af, hvilke former for elarbejde, de selv må udføre derhjemme, viser ny spørgeskemaundersøgelse.
 • 14 sep 2021

  Ny fusion skal give midt- og nordvestjyske virksomheder større synlighed

  En række lokalforeninger indenfor el, vvs og metalindustri slår sig sammen og vil blandt andet arbejde for bedre vilkår for erhvervslivet i området.
 • 10 sep 2021

  Brug for mindre bøvl i hverdagen for danske virksomheder

  Det er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne tiltrængt, at regeringen vil gøre det enklere at drive virksomhed i Danmark. Det er dog vigtigt, at de store visioner følges op af konkret handling.
 • 09 sep 2021

  Lavere elafgift er en investering i fremtiden

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens planer i det nye reformudspil, selvom det på kort sigt kan trække ned i CO2-regnskabet.
 • 08 sep 2021

  Beløn de efterspurgte seniorer

  Regeringens forslag om at belønne arbejdende seniorer med en skattepræmie på 65.000 kr. er et vigtigt initiativ for bl.a. installations- og metalvirksomhederne hos TEKNIQ Arbejdsgiverne. Men regeringens reformer bør gå længere.
 • 07 sep 2021

  Målrettet varmepumpetilskud er den rette løsning

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at prioritere varmepumpetilskuddene i den kommende ansøgningsrunde til Bygningspuljen.
 • 07 sep 2021

  Solidt grønt fokus på arbejdskraft i nyt regeringsudspil

  TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med spænding på regeringens reformudspil, ”Danmark kan mere I”, og dets fokus på især at øge arbejdsudbuddet og styrke erhvervsuddannelsernes grønne fokus. Spørgsmålet er bare, hvordan det kommer til at ske i praksis.
 • 02 sep 2021

  Finanslov må ikke være en spareøvelse for grøn varme

  TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer regeringen og Folketingets øvrige partier til under finanslovsforhandlingerne at stå ved de politiske ambitioner om den grønne omstilling og sikre, at udfasningen af oliefyr og naturgas ikke går i stå.
 • 30 aug 2021

  Ny finanslov er en hård men nødvendig tilbagevenden til hverdagen

  TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om, at regeringen med dagens finanslovsforslag vil anlægge en økonomisk ansvarlig linje for dansk politik med fokus på digitalisering.
 • 24 aug 2021

  DEBAT: Stærke erhvervsuddannelser er centrale for Danmarks grønne omstilling

  Debatindlæg bragt i Avisen Danmark på vegne af Troels Blicher Danielsen, adm. direktør, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Henrik W. Petersen, forbundsformand, Blik og Rørarbejderforbundet, og Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand, Dansk El-Forbund

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.