TEKNIQ: Smiley-ordning vidner om huller i nyt lovforslag

Et aktuelt lovforslag om nye autorisationsordninger er en reel svækkelse af kompetenceniveauet hos de virksomheder, der kan komme til at arbejde med el, vvs og gasinstallationer i fremtiden. Derfor forstår TEKNIQ Installatørernes Organisation godt Forbrugerrådets ønske om en smileyordning. Ordningen burde dog ikke være nødvendig.

– Det er en god intention, at forbrugerne skal kunne skelne gode fra dårlige virksomheder. Derfor har vi autorisationer for el-, vvs- og gasarbejde, hvor det er vigtigt, at forbrugerne kan være sikre på, at arbejdet er udført lovligt og dermed sikkert. Autorisationen er den højeste kvalitetssikring, man kan opnå i byggebranchen, og derfor bør autorisationen fortsat være en glad smiley i sig selv, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ.

Han mener, at Forbrugerrådets forslag om en smileyordning, hvis lovforslaget om nye autorisationer vedtages i sin nuværende form, er en anerkendelse af, at der vil ske flere fejl.

– Vi står med et forslag, der slækker kraftigt på kravene til uddannelse for de autoriserede. Derfor frygter vi flere fejl, og det må ikke ske. Vi skal undgå fejl, og derfor bør politikerne nytænke lovforslaget og sikre den høje kvalitet, vi ser i dag, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

– Autorisationen skal altså fortsat være en garanti for godt arbejde i sig selv. Vi skal ikke acceptere, at virksomheder, der ikke kan leve op til den meget høje forbrugertillid der er til de autoriserede virksomheder i dag, blot kan få en sur smiley. De skal slet ikke have en autorisation.

Niels Jørgen Hansen

 

Yderligere information, kontakt:

Administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Niels Jørgen Hansen
Tlf. 77 42 42 32, mobil: 40 74 43 60

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.