Fortsat minimalvækst i Danmark

Med en vækst på 0,5 procent i bruttonationalproduktet fra 2. til 3. kvartal holder Danmarks vækst sig fortsat lavere end ventet ved starten af året.

Væksten er baseret på Danmarks Statistiks foreløbige beregninger, som er offentliggjort i dag. Tallene viser også, at husholdningernes forbrug faldt 0,6 procent i tredje kvartal, samt at udviklingen i beskæftigelsen er lavere end tidligere skøn. Den årlige vækst i BNP er 0,8 procent for årets første tre kvartaler.

TEKNIQ, arbejdsgiver- og brancheorganisationen for installationsvirksomhederne, kommenterer udviklingen:

- Minimalvæksten fortsætter med et bruttonationalprodukt, som er lavere end vi ventede ved starten af året. Installationsbranchen efterlyser stadig initiativer, der kan sætte gang i væksten, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør for TEKNIQ

- Beskæftigelsen i branchen er faldet med 5.000 medarbejdere siden 2008 og når privatforbruget igen dykker, påvirkes beskæftigelse og aktivitetsniveau endnu engang negativt, siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.