Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

TEKNIQ: Ingen praktikpladsmangel

Praktikpladskøen er helt nede på 1 procent af eleverne for vvs og 3 procent for elektriker, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

- El og vvs har ingen mangel på praktikpladser. Det er synd, hvis praktikpladsspøgelset forhindrer nogle i at tage en erhvervsuddannelse. Nu slår tal fra Undervisningsministeriet omsider helt fast, at det er yderst få, der står i kø til en praktikplads, siger Tina Voldby, underdirektør i erhvervsorganisationen TEKNIQ.

- De nye tal er klokkeklare og viser, at danske arbejdsgivere og særligt installationsbranchen tager et meget stort ansvar for at oprette lærepladser. I vores branche bliver der i fremtiden brug for endnu flere til at automatisere industrien og omstille Danmark til grøn energi, siger Tina Voldby.

- Praktikpladskøen er som en billetkø i biografen. Den kan se lang ud, men der er god plads i biografen. Der står lige nu færre end 150 i køen. Langt de fleste af dem finder hurtigt en praktikplads og køen rykker sig hurtigt, selvom der kommer nye til hver gang, skolerne afslutter nye klasser på grundforløbet, siger Tina Voldby.

- TEKNIQ er netop nu i gang med at udbrede kendskabet til de nye erhvervsuddannelser, som træder i kraft til august og arbejdsgiverne tager meget positivt imod dem. Alt tyder på, at væksten i antallet af nye lærlinge vil fortsætte inden for installationsfagene, siger Tina Voldby.

Fakta om praktikpladskøen – februar 2015:
  • 10 ud af 1.412 vvs-energilærlinge venter på praktikplads. Det svarer til én procent af eleverne.
  • 107 ud af 3.854 elektrikerlærlinge venter på praktikplads. Det svarer til tre procent af eleverne.
  • Samlet venter 117 ud af 5.409 lærlinge i installationsbranchen på praktikplads. Det svarer til to procent af eleverne.
Kilde: Undervisningsministeriet

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.