Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Rekordstort optag af nye lærlinge

Lærlingene er efterspurgte i installationsbranchen, som i årets første tre måneder optog 15 procent flere lærlinge end sidste år.

Efterspørgslen på lærlinge er høj i installationsbranchen, som i årets første måneder slog rekord i at ansætte lærlinge.

- Branchen optager nu flere lærlinge end i 2005. Det er en rigtig glædelig udvikling, som viser, at der er brug for flere nye elektrikere og vvs’er til de vigtige opgaver med at automatisere industrien og sikre den grønne omstilling, siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ.

647 nye lærepladser blev det til i januar, februar og marts i år. Tallet er det højeste siden 2009 og er endda højere end optaget i de samme måneder i 2005.

- Branchen tager sin opgave med at uddanne nye lærlinge meget alvorligt. Det ses også på de tal, der viser, at praktikpladskøen er meget kort på vort område. Succesen med de mange lærlinge skyldes, at branchen har et vedvarende fokus på erhvervsuddannelserne, siger Tina Voldby.

Antal lærlinge første kvartal 2015

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.