Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

15 % flere nye lærepladser

Installationsbranchen har i årets første ni måneder oprettet 15 procent flere lærepladser end samme periode sidste år.

Væksten i installationsbranchen fører til et meget højt antal nye lærepladser for elektriker- og vvs-energi-lærlinge. 

Antallet af nye lærepladser steg i årets første ni måneder til 1.741 mod 1.508 i samme periode sidste år. En stigning på hele 15 procent. 

- Årsagen til de meget store stigninger skyldes, at branchens virksomheder selv tager ansvaret for at uddanne nye generationer af medarbejdere. Installatørerne ved, at den bedste uddannelse opnås ude i virksomhederne, siger underdirektør Tina Voldby, erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen TEKNIQ, talerør for 3.000 virksomheder i installationsbranchen, som med flere end 40.000 medarbejdere omsætter for 43 milliarder kroner årligt.

- De mange nye uddannelsesaftaler afspejler en branche i vækst, som i de kommende år får brug for flere, nye medarbejdere, siger Tina Voldby.

Tallene, som kommer fra Undervisningsministeriet, viser også, at muligheden for kortere praktikforløb sikrer flere lærlinge en tilknytning til arbejdsmarkedet. 

- Vi anbefaler virksomhederne at indgå de lange uddannelsesaftaler, hvor lærlingen er i samme virksomhed i hele læretiden. Vi ser det som meget positivt, at den samme virksomhed sikrer kvaliteten i hele uddannelsen. Hvis det ikke er muligt, er de kortere aftaler dog at foretrække frem for skolepraktik. Ude i virksomhederne får de unge kundekontakt og erfarne kolleger, som de lærer en masse af, siger Tina Voldby.

Der blev i årets første ni måneder oprettet 1.240 nye uddannelsesaftaler til elektrikerlærlinge og 501 til vvs-energi-specialister, en stigning på henholdsvis 15 og 16 procent.

I alt er der i øjeblikket 3.519 elektrikerlærlinge og 1.412 vvs-energi-lærlinge i praktik i virksomhederne.

Tina Voldby træffes på telefon 20 12 82 83

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.