Dagpengekommissionen – enighed ophører når pengene skal findes

TEKNIQ er tilfreds med, at arbejdsmarkedets parter er enige om det meste i det dagpengeudspil, som fremlægges i dag.

TEKNIQs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen kommenterer dagpengekommissionens anbefalinger, som fremlægges i dag:

 - Vi er tilfredse med, at dagpengekommissionen stort set er enige om ændringerne, der foreslås. Men det er uheldigt, at LO og FTF ikke vil være med til at finde finansieringen og i stedet overlader det til regeringen og et politisk flertal.

- Det lyder lidt som et ekko fra fortiden, når der er lagt op til at drøfte, hvordan dagpengesystemet kan ændres, så man kan få arbejdsløshedsdagpenge i længere tid end to år.  Man burde drøfte, hvordan vi sikrer, at vi undgår, at mange går ledige samtidig med, at erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft.

- Se i stedet fremad og sørg nu for, at arbejdsmarkedspolitikken er gearet til morgendagens og ikke gårsdagens udfordringer. Væksten er på vej og nu handler det om at få flere i job – bestemt ikke om at flere skal være i dagpengesystemet i længere tid. Vi må sikre, at de ledige er mobile og parate til at påtage sig ethvert job.

- Vi har brug for et arbejdsmarked, hvor det simpelthen ikke bør være muligt at have lange ledighedsperioder.

- Desuden er det skuffende, at kommissionen ikke anbefaler, at de arbejdsgiverbetalte ledighedsdage afskaffes.

Niels Jørgen Hansen træffes på telefon 40 74 43 60

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.