Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Vækst i installationsbranchen

Danmarks Statistik har offentliggjort foreløbige tal for installationsbranchens omsætning for årets første seks måneder. Branchens samlede vækst nåede 6,5 procent – en stigning på 1,3 milliarder kroner til en halvårsomsætning på 21,11 milliarder kroner.

TEKNIQs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen kommenterer tallene:

- Tallene skal tages med lidt forsigtighed, men de tyder på, at der er grund til se positivt på udviklingen i installationsbranchen i årets første seks måneder.

- Samtidig med en bedre dansk økonomi spirer investeringslysten så småt i erhvervslivet, og det mærkes positivt i vores branche. De betydelige renoveringer af almene boliger og husholdningernes begyndende renovering af egne boliger trækker også op.

- Byggeriet af flere af de store offentlige projekter som supersygehusene er nu så langt, at der er fokus på installationerne og det kan mærkes på aktiviteten i branchen.

- Men væksten er stadig skæv. Vi kan se, at det går bedre i de større byer imens der fortsat kun er lidt at lave i størstedelen af Danmark, som kun har begrænset glæde af storbyernes vækst.
 

Fakta:

  • Installationsbranchens omsætning er i første halvår af 2015 vokset 1,3 milliarder kroner i forhold til første halvår sidste år - en stigning på 6,5%. Branchens samlede omsætning nåede op på 21,11 milliarder i første halvår af 2015. Udviklingen var positiv i begge kvartaler, dog bedst i andet kvartal. 
  • Elbranchens omsætning er i første halvår af 2015 vokset 1,15 mia. kroner sammenlignet med første halvår 2014 - en stigning på 10,4%. Den samlede omsætning var på 12,14 milliarder i første halvår af 2015. Både første og andet kvartal har været gode i elbranchen, hvor andet kvartal 2015 dog har været lidt bedre end første kvartal. 
  • Vvs-branchens omsætning er i første halvår af 2015 vokset 130 millioner kroner sammenlignet med første halvår 2014 - en stigning på 1,5%. Den samlede omsætning nåede 8,97 milliarder i første halvår af 2015. Positiv udvikling i både første og andet kvartal i vvs-branchen, men andet kvartal 2015 har været bedre end første kvartal. 

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør TEKNIQ, mobil 40 74 43 60


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.