Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Mangel på elektrikere kan løses

Danmark står foran en stor mangel på elektrikere, fordi et meget stor antal af dem er på vej mod efterløn og pension. Om knapt ti år mangler erhvervslivet 7.500 elektrikere.

- Elektrikeruddannelsen er en af de mest populære erhvervsuddannelser. Alligevel står vi over for en kæmpe udfordring med et underskud på 7.500 elektrikere i 2025, hvis vi ikke gør noget, siger administrerende direktør Niels Jørgen Hansen fra arbejdsgiverorganisationen TEKNIQ, som repræsenterer installationsbranchen.

- Branchen har i flere år været klar over problemet og arbejdet med det. Resultatet er, at søgningen til elektrikeruddannelsen er øget markant, vi har rekordvækst i antallet af uddannelsesaftaler og oveni moderniserede vi sidste sommer fuldkommen den i forvejen populære uddannelse, så den appellerer til endnu flere. Men det er ikke nok, siger Niels Jørgen Hansen.

- I dag uddanner installationsbranchen 90 procent af elektrikerlærlingene. Det positive er, at med den nye uddannelse har både meget specialiserede virksomheder og andre brancher mulighed for selv at bidrage til at uddanne fremtidens elektrikere. Installationsbranchen kommer helt sikkert til at uddanne flere elektrikere, og hvis flere brancher deltager i at løfte opgaven, så er jeg sikker på vi kan løse den, så Danmark har alle de elektrikere, der er brug for, når vi kommer frem til 2025, siger Niels Jørgen Hansen.

Kontakt: Niels Jørgen Hansen, mobil 40 74 43 60

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.