Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Vækst i nye praktikpladser

El- og vvs-brancherne ligger fortsat i top med at oprette praktikpladser til lærlinge, viser tal fra Undervisningsministeriet.

”Installationsbranchen er en klar mønsterbryder med tocifret vækst i antallet af nye praktikpladser i årets ti første måneder. Opskriften på succesen er mange års målrettet indsats og en stolt lærlingetradition i el- og vvs-virksomhederne,” siger underdirektør Tina Voldby, brancheorganisationen TEKNIQ.

Fra januar til og med oktober i år steg antallet af nye praktikpladsaftaler i installationsbranchen med 14 procent. Til sammenligning ansatte de øvrige byggefag fem procent flere lærlinge mens der for samtlige erhvervsuddannelser var tale om et faldt på én procent i antallet af nye praktikpladsaftaler.

”Indsatsen for flere lærepladser er bestemt ikke ovre, heller ikke i installationsbranchen. Branchen har oplevet vækst, og det giver alt andet lige plads til flere lærlinge,” siger Tina Voldby.

FAKTAKILDE: Undervisningsministeriet og TEKNIQ

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.