Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


TEKNIQ indfører elektroniske valg

TEKNIQs generalforsamling, afholdt i dag den 20. maj, blev den sidste i foreningens historie. De flere end 200 fremmødte medlemmer vedtog at afskaffe generalforsamlingen og i stedet indføre elektroniske valg.

Med en nyt, direkte demokrati ventes langt flere af de ca. 3.000 medlemsvirksomheder at deltage i TEKNIQs beslutninger.
 

- Vi ændrer strukturen for at bevare og udvikle TEKNIQ som en attraktiv organisation for hele branchen. Vi er fokuseret som installationsvirksomhedernes organisation. Vi er målrettede og leverer en særlig værdi. Vi skal ikke være som de andre. Vi skal være en forening, hvor medlemmerne har ejerskab og indflydelse. Vi skal være tæt på medlemmerne, siger Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ.

- Det traditionelle foreningsarbejde er under pres i alle brancher. Generalforsamlingen har truffet en nyskabende beslutning ved at afskaffe sig selv og i stedet bruge moderne teknologi til at sikre et nært og demokratisk foreningsliv. Med elektroniske, direkte afstemninger har vi fundet en ny vej til at sikre, at en stor del af medlemmerne deltager i beslutningerne, siger Henrik Fugmann. 

De funktioner, som generalforsamlingen hidtil har varetaget, og som ikke overføres til urafstemning, varetages af bestyrelsen, som fra næste år vælges ved direkte valg blandt alle medlemmer. Desuden vælges et Revisions- og kontroludvalg som en ekstra, demokratisk foranstaltning. TEKNIQs lokale kredse opretholdes sammen med de regionale TEKNIQ-råd.

- Vi har i det forløbne år haft mange møder med en god og levende debat, før vi nåede frem til det forslag, vi vedtog i dag. Debatten viste, at mange medlemmer virkelig går op i deres organisation. Sådan skal det også være i fremtiden. Derfor fornyer og udvikler vi organisationsarbejdet, siger Henrik Fugmann.

På generalforsamlingen blev adm. direktør Bjørn H. Krarup, Wicotec Kirkebjerg og direktør Kjeld Breum Søberg, VVS Søberg i Vojens, nyvalgt til bestyrelsen.

Læs mere om årsdag og generalforsamling

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.