Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

tekniq-arbejdsgiverne-linkedin

7741 1566

anb@tekniq.dk

Flere energipenge til forbrugerne

TEKNIQ opretter et Energicenter for at flere forbrugere og erhvervsdrivende kan få tilskud fra den milliardstore energispareordning, som forvaltes af energiselskaberne. Ved at samle installatørernes indsats kan forbrugerne modtage et højere tilskud.

Danske forbrugere og erhvervsdrivende skal have en mærkbar andel af de grønne milliarder, som hvert år opkræves oveni energiregningen. Pengene, som ligger i energiselskabernes energispareordning (ESO), er i årevis gået uden om både den almindelige forbruger og størstedelen af erhvervslivet. I stedet uddeler energiselskaberne tilskuddene til typisk de allerstørste energikunder.

- Ordningen rammer skævt, og det ønsker vi at være med til at ændre på. Op imod to milliarder kroner opkræves årligt af energiselskaberne til en ordning, som forbrugerne stort set ikke kender. Når forbrugere og erhvervsliv skal levere størstedelen af den grønne omstilling, så må de også have bedre andel i tilskudspengene, siger underdirektør Simon O. Rasmussen, TEKNIQ, som er talerør for 3.000 installationsvirksomheder.

Energiselskaberne, som gennem en aftale med staten er betroet at uddele pengene, har gennem årene fordelt hovedparten af midlerne til de store energiforbrugende virksomheder. Oveni har ordningen tabt pusten og energiselskaberne opnår år for år ikke de aftalte energibesparelser.

- Skal målet med den grønne omstilling nås, så må indsatsen forstærkes. Vi kan kun nå målene, hvis husstande og det almindelige erhvervsliv inddrages bedre så flere investerer i den grønne omstilling. Derfor må de have lettere adgang til ESO-pengene, siger Simon O. Ramussen.

Oftest er det installationsvirksomhederne – og ikke energiselskabet – som er i dialog med forbrugerne om, hvordan man konkret sparer på energien. Derfor er det også vigtigt, at ordningen kendes og bruges mere af installatørerne, når de taler energi med kunderne. 

For at brede ordningen ud har TEKNIQ oprettet TEKNIQ Energicenter, som gør det enkelt for installationsbranchen at hente tilskud hjem til kunderne. Det er ofte ved at forny el-, lys-, vand- eller varmeinstallationerne, man kan opnå flest energibesparelser. Oveni er der tale om investeringer, der er hurtige til at tjene sig hjem.

- Energiforbedringer i boliger og erhvervslivet udgør et stort potentiale for den grønne omstilling. Men boligejere og erhvervslivet savner information om tilskudsmulighederne, som kan være afgørende for om man beslutter sig til at investere i energiforbedringer, siger Simon O. Ramussen.

TEKNIQ Energicenter henvender sig til installatørerne og gør det let at tilbyde kunderne det størst mulige tilskud. Tilskuddet er på mindst 45 øre per sparet kilowatttime.

- En undersøgelse blandt TEKNIQs medlemmer viser, at energiselskabernes systemer til at søge tilskud er ret forskellige og opfattes som vanskelige at gå til. Til TEKNIQ Energicenter knytter vi derfor telefonrådgivning og emailsupport, som hjælper installatørerne til nemt og hurtigt at indberette og opnå energibesparelser til kunderne, siger Simon O. Rasmussen. 

TEKNIQ Energicenter er gratis at bruge for de installatører, som er medlem af erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen TEKNIQ.

- Installatørerne i TEKNIQ har kontakt til hovedparten af private kunder og erhvervskunder i Danmark. Ved at samle indsatsen øger vi kendskabet til energispareordningen. Ved at samle besparelserne, er det oveni muligt at opnå en højere tilskudssats til kunderne og reducere administrationsomkostningerne, siger Simon O. Rasmussen.

Energiselskabernes energispareordning genforhandles politisk i disse måneder. TEKNIQ har tidligere sat fokus på ’den hemmelige ordning’, bl.a. gennem en politisk og teknisk konference med deltagelse af organisationer, fagforeninger, specialister og forskere. 

FAKTA OM TEKNIQ ENERGICENTER 
  • Højeste tilskud - 45 øre pr. kWh
  • Brugervenligt
  • Rådgivning og hjælp til beregninger
  • Meget lave administrationsomkostninger


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.