Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Installationsbranchen fortsætter kraftig vækst i nye lærepladser

De tekniske installationsvirksomheder fortsætter med at oprette flere praktikpladser til elektriker- og vvs-energi-lærlinge. I august i år blev der oprettet betydeligt flere lærepladser end i august sidste år.

Fra januar til august 2016 er der indgået 1.836 uddannelsesaftaler i installationsbranchen.

Mens der generelt er færre lærepladser at vælge imellem for eleverne på erhvervsuddannelserne, så fortsætter den teknisk orienterede installationsbranche med at oprette flere og flere praktikpladser.

Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet og TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Elektrikerlærlingene har i årets første otte måneder fået 16 procent flere lærepladser og vvs-energi-lærlingene 22 procent flere. Begge tal er markant højere end for de øvrige byggeuddannelser, hvor tallet er 6 procent.

”Mens antallet af nye lærepladser går tilbage for erhvervsuddannelserne, skiller installationsbranchen sig positivt ud med endnu en markant fremgang i antallet af lærepladser,” siger underdirektør i TEKNIQ Tina Voldby.

”Vi oplever en stor vilje blandt de tekniske installationsvirksomheder til at åbne dørene for lærlinge. Virksomhederne ved, at der skal oprettes lærepladser for at sikre kvalificeret arbejdskraft fremover, og installationsbranchen er sit ansvar bevidst.”

”Det håber vi også, at de andre brancher, der har brug for især elektrikere, er bevidste om. Det er et fælles ansvar at uddanne de unge, og kun på den måde kan vi undgå mangel på arbejdskraft i fremtiden.”


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.