Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Flere lærlinge og større fokus på karriereudvikling skal løse installatørers rekrutteringsproblemer

Kampen om arbejdskraft vokser de kommende år, men de danske installatører har løsningerne klar. Ifølge en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ skal flere lærlinge samt fastholdelse og karriereudvikling af medarbejderne være med til at imødekomme det stigende antal opgaver, der venter.

Med fremgang i aktivitet og beskæftigelse nærmer installationsbranchen sig en situation, hvor mangel på arbejdskraft er ved at blive en alvorlig udfordring. Langt størstedelen af el- og vvs-virksomhederne har dog en klar plan for, hvordan de vil tackle, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft.

Hele 39 procent af virksomhederne (31 procent af vvs-virksomhederne og 44 procent af elvirksomhederne) vil fx ansætte flere lærlinge for at sikre tilstrækkeligt med arbejdskraft til at løse de stadigt flere opgaver i ordrebøgerne. Derudover vil 19 procent ansætte flere nyuddannede lærlinge.

Samtidig vil installationsvirksomhederne arbejde på at gøre sig selv så attraktive som muligt for deres eksisterende ansatte. 29 procent af virksomhederne vil således øge indsatsen for at fastholde de nuværende medarbejdere. Samtidig vil 19 procent i større omfang efteruddanne og opkvalificere medarbejderne.

Installationsvirksomhedernes forventede løsninger i tilfælde af rekrutteringsproblemer

Installationsvirksomhedernes forventede løsninger i tilfælde af rekrutteringsproblemer

"Vi står i en situation med meget lav ledighed og kun få kvalificerede ledige elektrikere og vvs’ere at rekruttere. Derfor er det også positivt, at virksomhederne især har fokus på at åbne dørene for endnu flere lærlinge. Ved på den måde at styrke mulighederne for at få en læreplads er installatørerne også med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive," vurderer Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ, og uddyber:

"Samtidig er det vigtigt, at installatørerne bruger det faktum, at de befinder sig i en branche i rivende udvikling med mange nye udfordringer. Derfor skal der også satses på karriereudvikling og efteruddannelse, da især specialister er en mangelvare."

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.