Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Første skridt på vejen mod en bedre energispareordning

Hos TEKNIQ er der tilfredshed med, at kontrollen med energispareindsatsen nu styrkes. Men samtidig opfordrer man til fortsat at arbejde på en gennemgribende ændring af energispareordningen.

Et vigtigt skridt mod en bedre og mere effektiv grøn omstilling. Sådan betegner TEKNIQ beslutningen om, at der afsættes yderligere 115 mio. kr. frem mod 2021 til bedre kontrol af energispareindsatsen.

”Vi har længe gjort opmærksom på, at det underminerer hele den danske energispareindsats, når der kan rejses tvivl om den Energispareordning, som er motoren i indsatsen. Derfor er det også meget positivt, at energi-, forsynings- og klimaministeren nu har taget det første store skridt for at sikre, at de penge, vi alle betaler til at sikre en grønnere fremtid, også bruges bedst muligt,” siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i TEKNIQ.

”Vi har set alt for mange eksempler på lemfældig omgang med støttekronerne. Noget, der i høj grad har været muligt, fordi risikoen for at blive opdaget har været nærmest forsvindende lille,” siger han.

Niels Jørgen Hansen understreger dog samtidig, at der også er brug for at kigge nærmere på hele Energispareordningens sammensætning.

”Der er behov for, at vi gør ordningen langt mere markedsorienteret og gennemskuelig, så energibesparelser købes der, hvor det er billigst. Kun på den måde kan vi sikre, at vi får størst og flest mulige energibesparelser for pengene,” siger Niels Jørgen Hansen.

Der opkræves årligt cirka 1,6 milliarder kroner til Energispareordningen. Penge, som hentes hjem over danskernes energiregninger.

”Energispareordningen er efter vores mening stadig den rigtige vej til at nå de danske energisparemål. Men det skal foregå åbent og gennem fair konkurrence, så forbrugerne, der i sidste ende betaler regningen, kan føle sig sikre på, at pengene ikke går til tvivlsomme projekter eller alt for store administrationsomkostninger,” siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.