Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Treårig overenskomst giver arbejdsro

Hos brancheorganisationen TEKNIQ er der tilfredshed med, at 600.000 privatansatte i dag har stemt ja til en ny overenskomst, som balancerer hensynet til både virksomheder og medarbejdere.

Det blev et ja, da resultatet af afstemningen om en ny overenskomst for omkring 600.000 privatansatte i dag blev offentliggjort. Det glæder TEKNIQ, der repræsenterer installationsbranchen.

”Afstemningsresultatet betyder, at vore medlemsvirksomheder nu får ro til at sikre den videre udvikling inden for nogle sikre rammer, der både kommer dem og deres medarbejdere til gavn,” siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos TEKNIQ.

Mens det lykkedes for TEKNIQ og Dansk El-Forbund at indgå overenskomst på elområdet, måtte man trods mange og langvarige forhandlinger med Blik- og Rørarbejderforbundet en tur i forligsinstitutionen for at få fastlagt de næste tre års overenskomst.

”Forløbet har altså været forskelligt på henholdsvis el- og vvs-området, men det er positivt, at der på begge områder er fundet løsninger, som et flertal har stemt ja til,” siger Niels Jørgen Hansen.

Dagens afstemningsresultat betyder, at de nye bestemmelser i overenskomsterne på både el- og vvs-området nu kan træde i kraft.

På elområdet gik 54,4 procent af de afgivne stemmer til et ”ja”, og på vvs-området var det tilsvarende tal 50,2 procent.


Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen – tlf.: 40 74 43 60 / njh@tekniq.dk

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.