Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

BoligJobordning skal fortsat have en grøn profil

Ordningen bør understøtte de danske boligejeres investeringer i vedvarende energiløsninger og energibesparelser i egne boliger. Det er meldingen fra TEKNIQ.

Debatten om BoligJobordningens fremtid er blusset op igen. Således har en ny evaluering fra Skatteministeriet af den tilsvarende svenske ordning fået bl.a. skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at argumentere for, at en fremtidig udgave af den danske ordning skal fokusere på at støtte danskernes brug af serviceydelser (fx hjælp til rengøring eller havearbejde), hvis man vil det sorte arbejde til livs. 

”Der er ingen tvivl om, at BoligJobordningerne både i Danmark og Sverige har været med til at reducere det sorte arbejde. Men analysen fra Skatteministeriet giver ikke tilstrækkeligt belæg for at dreje den danske ordning hen imod en model, som udelukkende fokuserer på serviceydelser,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ, der repræsenterer de danske installationsvirksomheder.

”Når de politiske drøftelser om fremtidens boligjobordning går i gang, bør man huske på, at ordningen fortsat skal gøre det økonomisk attraktivt for boligejerne at investere i deres egne boliger,” siger Tina Voldby.

Glem ikke den grønne tankegang

Siden 2015 har BoligJobordningen haft fokus på at understøtte den grønne omstilling. Ifølge TEKNIQ er det vigtigt, at dette fastholdes.

”Alle erfaringer viser, at de danske boligejere har brug for en økonomisk gulerod, hvis de skal deltage i den grønne omstilling og energirenovere deres hjem. Sådan vil det også være i fremtiden.”

”Man bør endda overveje at øge fradraget betragteligt og give mulighed for at fratrække ikke kun arbejdstimer men også materialer. Især materialeudgiften er betragtelig, når man fx skal have udskiftet et oliefyr med et jordvarmeanlæg, så hvis vi skal leve op til de opstillede klimamål, skal vi have en ordning, der giver de private boligejere et tilstrækkeligt stort incitament til at omsætte de grønne drømme til virkelighed,” siger Tina Voldby.

”Et større fradrag vil desuden være med til at mindske det sorte arbejde yderligere ved at give boligejerne økonomisk råderum til at få løst opgaverne på reel vis,” vurderer hun.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.