troels-hartung-energi

Troels Hartung

Chefkonsulent

trh@tekniq.dk 

7741 1538

Velkomment nyt lys på solcellerne

Ifølge TEKNIQ er det positivt, at minister nu vil genoverveje fremtidens solcelleordning.

Efter højlydte protester fra de danske solcelleejere har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) besluttet at kigge nærmere på en ny afregningsmetode, som fra næste år står til at give 82.000 solcelleejere en ekstraregning.

”Det er positivt, at ministeren dermed signalerer, at der er behov for at overveje alternative modeller, der ikke er med til endnu en gang at bremse udviklingen på solcellemarkedet,” siger Søren Rise, chefkonsulent hos TEKNIQ, der repræsenterer de danske installationsvirksomheder.

Ministeren har altså nu bedt Energinet og ministeriet om at finde alternative modeller.

”Det vigtigste vil være at finde en langsigtet løsning, der kan give den fornødne ro på et solcellemarked, som de senere år har været igennem en politisk slingrekurs, der har bremset den grønne omstilling,” siger Søren Rise.

Solcelleejere blev i 2012 stillet i udsigt, at de kunne sælge den overskydende elektricitet fra deres anlæg de kommende 20 år via årsafregning, hvor hver kilowatt-time er lige meget værd. Men med den nye model, som altså nu skal genovervejes, vil salgsprisen på en kilowatt-time afhænge af markedsprisen, når den produceres. Dermed får solcelleejerne en lavere pris.

”Det vil være endnu et slag til en teknologi, der rummer et enormt potentiale og spiller en nøglerolle for, at vi kan nå de opstillede klimamål. Men igen så kræver det altså en langsigtet og stabil afregningsmodel, der ikke konstant ændres,” siger Søren Rise.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.