Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Erhvervsudspil: Visioner haves – konkrete initiativer efterlyses

Der er flere gode takter i regeringens erhvervs- og iværksætterudspil. Men ifølge TEKNIQ Installatørernes Organisation er der brug for flere konkrete initiativer for at nedbringe de administrative byrder.

”Vi er glade for, at regeringen har ambitioner om at gøre det nemmere at drive i virksomhed i Danmark og nedsætte afgifterne. Men vi så gerne flere konkrete initiativer til at reducere byrderne,” siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen fra TEKNIQ.

”Virksomhederne skal koncentrere sig om at drive og udvikle deres virksomheder – og ikke på unødvendigt papirarbejde og indberetninger,” siger han.

Han roser dog samtidig forslaget om at gøre det mere attraktivt at investere i nye og mindre virksomheder.

”For de små og mellemstore virksomheder har det altid været en udfordring at samle kapital til nødvendige investeringer for at sikre deres videre udvikling. Det ser med regeringens nye udspil ud til at blive lettere.”

”Et eksempel investorfradraget, som forhåbentlig kan give endnu flere lyst til at skyde penge ind i spirende installationsvirksomheder. Der er ikke tale om nogen paladsrevolution, men det er et godt og vigtigt signal, som regeringen hermed sender til erhvervslivet,” siger Niels Jørgen Hansen.

Regeringens vision om at Danmark også i fremtiden skal være en digital frontløber falder i god jord hos TEKNIQ.

”Rigtige mange installationsvirksomheder er allerede i dag i gang med en stor digital omstilling. Det er derfor glædeligt, at regeringen vil afsætte 125 mio. kr. årligt de næste syv år til at fyre endnu mere op for den digitale udvikling i Danmark,” siger Niels Jørgen Hansen.

Hos TEKNIQ fremlagde man i foråret 2017 en ny overordnet strategi for installationsbranchens fremtid, der netop har fokus på fremtidens digitale udfordringer og muligheder.

”Men den slags er ikke gratis. Selvom de danske virksomheder er godt på vej ind i den digitale fremtid, så er der brug for konkrete initiativer, der kan skaffe de nødvendige midler. Vi ser derfor frem til det udspil, som regeringen har lovet til efteråret,” siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.