Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Fornuftige grønne tanker fra vismænd

De Miljøøkonomiske vismænd anbefaler i ny rapport, at elafgiften reduceres. En udmelding, som ifølge TEKNIQ kan være med til at sætte yderligere gang i den grønne omstilling.

”Elafgifterne er en bremseklods for udbredelsen af grønne, elbaserede energiteknologier. Derfor er det positivt, at De Miljøøkonomiske vismænd i dag anbefaler at sænke elafgiften til fordel for både forbrugerne og for den grønne omstilling.”

Det er meldingen fra Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, efter at De Miljøøkonomiske vismænd i dag har offentliggjort en ny rapport. I den konkluderer de, at en sænkning af elafgiften, som skal finansieres via en højere indkomstskat, vil give en samfundsøkonomisk gevinst på 1,8 milliarder kroner.

”De høje elpriser afholder mange forbrugere fra at skifte til mere miljørigtige og bæredygtige teknologier som eksempelvis varmepumper, der ellers er et særdeles effektivt alternativ til olie- og gasfyr,” siger Simon O. Rasmussen.

Han understreger, at en sænkning på 70 procent af elafgiften, som vismændene lægger op til, vil have betydning for danskernes lyst til at energieffektivisere deres boliger. Og han frygter ikke, at det vil sænke motivationen for at spare på energien.

”I dag beskatter vi el til opvarmning langt hårdere end den naturgas og fyringsolie, vi gerne vil væk fra. Derfor vil en sænkning af elafgiften styrke de grønne opvarmningsformer og øjeblikkeligt sætte yderligere gang i den grønne omstilling,” siger Simon O. Rasmussen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.