Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Bedre kontrol af Energispareordningen er kun første skridt

Ifølge TEKNIQ er det positivt, at Energitilsynet nu vil skærpe kontrollen med Energispareordningen. Men skal ordningen for alvor komme til sin ret, er der brug for også at revurdere hele dens konstruktion.

”Bedre kontrol af Energispareordningen er et vigtigt første skridt for at få genskabt dens troværdighed. Men det ændrer ikke ved ordningens grundlæggende svagheder – manglende gennemsigtighed og konkurrence.”

Sådan lyder budskabet fra Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ. Det kommer oven på fredagens melding fra Energitilsynet, hvor det blev annonceret, at man nu vil oprette et nyt center, der skal kontrollere og føre tilsyn med den omstridte energispareordning.

”Den styrkede kontrol kan være med til at genopbygge ordningens troværdighed, og det er der brug for. Men der er også behov for at kigge nærmere på selve konstruktionen af Energispareordningen. Som den er lige nu, giver den ikke grobund for gennemsigtighed og åben konkurrence. Derfor opfordrer vi fra TEKNIQs side til, at man snarest muligt går i gang med at skrue en langtidsholdbar løsning sammen,” siger Niels Jørgen Hansen.

Energispareordningen er i flere omgange blevet kraftigt kritiseret. Både for at give mulighed for omfattende snyd med de cirka 1,6 milliarder støttekroner, som danskerne er med til at finansiere over deres energiregning, og for ikke at sikre, at de konkrete energispareprojekter udføres af dem, der kan gøre det bedst og billigst.

”Det er ganske almindelig sund fornuft at bruge endog mange midler på at fremme energibesparelser. Men det skal ske på en måde, så vi får størst mulige besparelser for pengene. Det kræver en energispareordning, der er åben og gennemskuelig, så forbrugerne, der betaler regningen, ikke risikerer, at pengene bliver brugt på tvivlsomme projekter og alt for store administrationsomkostninger,” siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.