Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


En vigtig styrkelse af efteruddannelsessystemet

TEKNIQ hilser den nye trepartsaftale om fremtidens efteruddannelsessystem velkommen. Samtidig understreger man behovet for løbende at styrke kompetencerne hos den danske arbejdsstyrke.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i dag en trepartsaftale, der skal være med til at styrke det danske efteruddannelsessystem. Hos TEKNIQ glæder man sig over, at det er lykkedes at få en aftale i stand på et område, der har afgørende betydning for dansk erhvervsliv.

”Den nye aftale er et vigtigt skridt på vejen til at sikre et offentligt efteruddannelsessystem, der i højere grad lever op til virksomhedernes og medarbejdernes behov. Eksempelvis er installationsbranchen inde i en rivende teknisk udvikling, der kræver, at medarbejderne hele tiden styrker og opdaterer deres kompetencer. Hvis det skal lykkes, er det nødvendigt, at udbuddet af AMU-kurser er både bredt og af høj kvalitet,” siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i TEKNIQ.

Han ser frem til at følge op på og bruge de muligheder, som den nye aftale åbner op for.

”Det er blandt andet positivt, at det nu bliver nemmere for private kursusudbydere at blive godkendt som udbydere af AMU-kurser. Netop AMU-systemet har længe haft brug for et markant løft. Det bliver forhåbentlig muligt nu,” siger han.

Tidligere har TEKNIQ blandt andet kritiseret, at erhvervsskolerne har nedprioriteret AMU og slet ikke udbudt AMU-kurser i tilstrækkelig grad, og derfor har virksomhederne været nødt til at anvende private kursustilbud. 

Niels Jørgen Hansen understreger også, at den nye aftale giver erhvervsakademierne bedre mulighed for at udbyde egentlige efteruddannelseskurser, der kan være med til at dække virksomhedernes behov for kompetenceudvikling på et højt teknisk niveau.

”Dansk erhvervsliv er helt afhængigt af, at medarbejderne er i stand til at følge med udviklingen, så vi kan fastholde vores stærke konkurrenceposition i forhold til udlandet. Et behov, der ikke bliver mindre de kommende år, og som stiller store krav til hele det offentlige efteruddannelsessystemet,” siger han.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.