Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Nu skal Folketinget i arbejdstøjet

Et nyt folketingsår er netop skudt i gang. TEKNIQ opfordrer Folketinget til at fokusere på en af nutidens største udfordringer: Manglen på faglært arbejdskraft.

”Der er behov for seriøse og langtidsholdbare bud på, hvordan vi sikrer en tilstrækkelig arbejdsstyrke i de kommende år, så vi fortsat kan holde gang i væksten.”

Sådan lyder reaktionen fra adm. direktør i TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen, oven på statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale i folketinget i dag.

Hvis dansk erhvervsliv skal have optimale vækstmuligheder, er det ifølge TEKNIQ en forudsætning, at man fra politisk side sætter gang i konkrete initiativer.

”Det er korrekt, at vi oplevet et opsving i dansk økonomi og beskæftigelsen, men udfordringen med mangel på faglært arbejdskraft kalder på politisk handling. Vi kan ikke regne med, at arbejdskraften kommer af sig selv,” siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”Der er behov for reformer, som sikrer en fortsat stabil vækst, og det kan kun ske ved at øge arbejdsudbuddet.”

”Åbningstalen sætter den rette dagsorden. Vi opfordrer politikerne til hurtigt at trække i arbejdstøjet og håber, at statsministerens åbningstale snarest bliver fulgt op af, at der nås til enighed om konkrete initiativer – ikke mindst om en skatteaftale – der kan bidrage til at få flere i arbejde,” siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.