Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Ny aftale sætter strøm på den grønne omstilling

En ny politisk aftale sænker elvarmeafgiften med 15 øre pr. kWh. Aftalen træder i kraft allerede i maj 2018. Det er ifølge brancheorganisationen TEKNIQ en god nyhed for både boligejerne og virksomhederne – og ikke mindst for den grønne omstilling.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har netop indgået en politisk aftale om at sænke elvarmeafgiften allerede fra maj 2018. Dermed er afgiftssænkelsen blevet fremrykket fra den oprindelige beslutning om erhvervs- og iværksætterinitiativer, som blev indgået i november 2017. Her havde man besluttet at sænke afgiften med virkning fra 2019.

Hos TEKNIQ Installationsbranchen, der repræsenterer el- og vvs-virksomhederne, er man begejstrede over den nye aftale om at fremrykke afgiftssænkelsen.

”En afgiftssænkelse vil sætte yderligere skub i den grønne omstilling. El bliver fremtidens primære energikilde, og initiativet bidrager til at sætte skub i den elektrificering, vi har brug for,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, og uddyber:

”Det er fremsynet at indfase afgiftssænkelsen på elvarme tidligere, hvad TEKNIQ også har opfordret til. Det giver både private og erhvervslivet et yderligere incitament til at omlægge til eldrevne varmepumper.”

Afgiften lempes i forbindelse med den fremrykkede aftale med 15 øre pr. kWh fra 1. maj 2018. Samme lempelse gælder også i 2019.

Ifølge tal fra Skatteministeriet kan parcelhusejere, der har en varmepumpe, se frem til en årlig besparelse på omkring 650 kroner om året.

Hør Simon O. Rasmussen udtale sig til Radioavisen fredag den 5. februar 2018. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.