Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Uddannelse på deltid – nu installatør på fuldtid

Tirsdag blev der uddelt eksamensbeviser til de første studerende i Danmark, som har taget den nye deltidsuddannelse i elinstallation. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ åbner det helt nye perspektiver for de virksomheder, der ønsker at dygtiggøre og holde på deres medarbejdere.

Det var en mærkedag af de helt store, da ni studerende på Københavns Erhvervsakademi (KEA) tirsdag den 9. januar fik overrakt det synlige bevis på, at de som de første i landet har gennemført deltidsuddannelsen i elinstallation. 

Uddannelsen giver de studerende mulighed for at få fuld elautorisation, uden at de skal kvitte deres job for at blive fuldtidsstuderende.

Dagens festtaler var Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ, som repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder. Han sagde han blandt andet:

”I har kunnet følge med i hverdagen på jeres arbejdsplads og har stadig haft kontakt til kollegaer og kunder - samtidigt med at I har udforsket nye græsgange og tilegnet jer ny og vigtig viden.”

Henrik Fugmann overrakte ved samme lejlighed TEKNIQs Installationspris, der blev givet til den 25-årig Stefan Jensen. Stefan har taget deltiduddannelsen samtidigt med, at han har passet sit arbejde som projektleder i virksomheden Lelectric A/S, der ligger i Farum.


Stefan Jensen, der bor i Vanløse, fik overrakt installationsprisen for at have opnået det højeste karaktergennemsnit på årgangen.

”Jeg var meget overrasket over at modtage Installationsprisen. Jeg vidste jo godt, at mine karakter var gode, men de andre studerende har også klaret det flot, så jeg er stolt over at modtage prisen,” sagde han.

Vigtigt middel til at fastholde dygtige medarbejdere
Det er TEKNIQ Installationsbranchen, der står bag overrækkelsen af Installationsprisen. Og hos brancheorganisationen glæder man sig over, at den nye deltidsuddannelse er kommet godt fra start.

”Det har stor værdi for både for de studerende, men også virksomhederne og samfundet, at de nye installatører har valgt at uddanne sig samtidig med, at de har bevaret kontakten til arbejdsmarkedet,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ.


Faktaboks om akademiuddannelsen i elinstallation

  • Uddannelsen kvalificerer de studerende til selvstændigt at projektere, tilrettelægge og styre udførelsen af eltekniske installationer, bygningsautomatik og mindre automatiske anlæg.
  • Uddannelsen henvender sig blandt andet til beskæftigede med brancheerfaring, som ønsker mulighed for at søge elautorisation.
  • Uddannelsen tages på deltid og varer op til tre år.
  • Uddannelsen udbydes af Erhvervsakademi Dania i Hadsten, Erhvervsakademi Midtvest i Herning, Erhvervsakademi Sjælland i Næstved, Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg, Erhvervsakademi Aarhus, Københavns Erhvervsakademi og University College Nordjylland i Aalborg.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.