Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Installationsbranchen fortsætter lærlingefremgangen

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen er steget med over 14 procent i årets første otte måneder. Det viser helt nye tal fra Undervisningsministeriet.

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder fortsætter med at sætte nye rekorder når det gælder antallet af nye lærlinge. Ifølge friske tal fra Undervisningsministeriet steg antallet af indgåede uddannelsesaftaler i branchen således med hele 14,3 procent i årets første måneder (11 procent i el- og 23,9 procent i vvs-branchen) i forhold til samme periode 2017.

”Det er fantastiske tal, især med tanke på at vi også i 2017 så rekordmange nye uddannelsesaftaler i branchen. Så at det er lykkedes at fastholde og styrke denne udvikling er intet mindre end imponerende,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Samtidig er det samlede antal lærlinge i installationsbranchen steget med næsten seks procent, mens det tilsvarende tal for alle erhvervsuddannelser viser et fald på 0,3 procent.

”Det understreger naturligvis, at installationsvirksomhederne har brug for lærlingene, når den nuværende vækst skal fastholdes og styrkes. Men samtidig viser udviklingen, at der er brug for at tiltrække endnu flere dygtige unge til de tekniske erhvervsuddannelser,” siger Tina Voldby.

Kilde: Undervisningsministeriet

Kilde: Undervisningsministeriet

Kilde: Undervisningsministeriet


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.