Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Tiltrængt forenkling af udbudsloven

Erhvervsministerens forslag til en ændring af udbudsloven får en positiv modtagelse af TEKNIQ, der ser frem til et større fokus på kvaliteten.

Der er gode takter i det lovforslag til en ændring af udbudsloven, som erhvervsminister Rasmus Jarlov fredag sendte i offentlig høring. Det er meldingen fra TEKNIQ, hvor man især har bidt mærke i, at lovforslaget lægger op til et såkaldt ”to-kuvert system” i forbindelse med de største bygge- og anlægsprojekter.

”Realiteten er, at det ofte bliver dyrt, hvis man alene har fokus på laveste pris. Det er derfor en god idé at sikre, at kvaliteten får den fornødne vægt i forhold i forhold til her og nu-prisen, når bygherrerne skal vurdere de modtagne tilbud,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ og uddyber:

”Vi ser for ofte, at laveste pris er det afgørende i praksis, selvom man siger noget andet. Derfor er det godt at stramme op i reglerne,” siger Niels Jørgen Hansen.

I det hele taget lægger lovforslaget op til, at hele udbudsprocessen bliver mere gennemsigtig for tilbudsgiverne, når de deltager i offentlige udbud.

”Lovforslaget i sig selv løser ikke alle udfordringer, men det kan forhåbentlig være et skridt på vejen mod at give endnu flere virksomheder, store som små, mod på at byde ind på opgaverne, når der er rene linjer om de kriterier, de afgivne tilbud vil blive vurderet ud fra,” siger Niels Jørgen Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.