Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Danmarks bedste elektrikerlærling kåret

Jonas Thrane Bendt tog sejren ved DM i Skills i Næstved og kan dermed kalde sig for landets dygtigste elektrikerlærling. TEKNIQ Arbejdsgiverne håber, at den nye danmarksmester kan inspirere mange flere unge til også at vælge en erhvervsuddannelse.

Både spændingen og intensiteten var høj, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afgjort lørdag, hvor vinderne fik overrakt deres velfortjente præmie af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Hos elektrikerlærlingene gik førstepladsen Jonas Thrane Bendt fra Hoffmann A/S i Skibby, som dermed kunne indtage den store scene i Arena Næstved.

”Det er fuldstændig uvirkeligt, jeg kan slet ikke sætte ord på det. Jeg havde nogle super dygtige konkurrenter, men jeg havde måske bare lige det sidste skud selvtillid, boost og vilje til at tage titlen,” sagde den 21-årige vinder.

DM i Skills har siden starten i 2011 udviklet sig til et kæmpe tilløbsstykke for både lærlinge, folkeskoleelever og forældre, der får et bedre indtryk af, hvad de mange erhvervsuddannelser har at byde på. Årets udgave var ingen undtagelse med over 51.000 gæster de tre konkurrencedage.

”Jeg kan forestille mig, at titlen kan åbne en masse muligheder. Samtidig har vi fået at vide, at vi skal være rollemodeller for vores fag, og det er kun fedt, hvis jeg kan være med til at inspirere en masse unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse,” sagde Jonas Thrane Bendt.

En vigtig øjenåbner

I alt deltog omkring 300 lærlinge fra 43 konkurrencefag i årets mesterskaber. Og ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne har DM i Skills en vigtig rolle, når det gælder om at få unge og ikke mindst deres forældre til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

”Finaledeltagerne er de perfekte ambassadører for vore uddannelser. Jonas og hans dygtige medfinalister understreger bare, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse. Eksempelvis elektriker- og vvs-energiuddannelserne er jo både spændende og teknisk udfordrende fag, hvor man for alvor får lukket op for en lang række karrieremuligheder. Det skal vi blive ved med at fortælle de unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesvej,” sagde Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

”Hvis vi skal holde gang i det økonomiske opsving, har vi brug for mange flere dygtige faglærte. Det er et budskab, vi ikke kan gentage for mange gange. Jeg synes i hvert fald at årets finalister har gjort, hvad de kan for at præsentere uddannelserne fra deres allerbedste side,” sagde Tina Voldby.

Skills 2019

  • Det første DM i Skills blev afholdt i 2011.
  • Det er Danmarks største uddannelsesevent og havde i år over 51.000 besøgende, da arrangementet blev afholdt fra den 4.-6. april i Arena Næstved.
  • Dette års arrangement satte samtidig ny rekord med 43 konkurrencefag (et enkelt mere end i 2018) og 17 demonstrationsfag.

Skills_El

Skills-vinder Jonas Thrane Bendt.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.