Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Nyt forlig styrker arbejdsmiljøet

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over bredt forlig, som blandt andet målretter indsatsen for at styrke arbejdsmiljøet hos de virksomheder, der har svært ved at løfte opgaven.

Indsatsen for at sikre et godt arbejdsmiljø skal styrkes. Det er baggrunden for en ny og bred aftale, der blev indgået i dag mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. En aftale, der blandt andet betyder, at Arbejdstilsynet tilføres godt 460 millioner kroner frem mod 2022.

”Det er meget positivt, at vi har fået et bredt forlig, som skaber et stabilt grundlag for en langsigtet indsats for at styrke arbejdsmiljøet,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Han hæfter sig især ved, at man med aftalen vil målrette indsatsen overfor de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer.

”Forhåbentlig kan det betyde, at de virksomheder, der har orden i tingene, ikke besværes unødigt, og at man især sætter ind de steder, hvor der er mest brug for det,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han glæder sig også over, at politikerne har valgt at basere den politiske aftale på de anbefalinger, som er kommet fra en ekspertgruppe med deltagelse af blandt andet erhvervslivet.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.