Jesper Melgaard

Jesper Melgaard

Presseansvarlig

7741 1582

jme@tekniq.dk

Ny standard kan sikre energieffektive varmepumper

Alt for mange varmepumper installeres forkert, så de ikke yder optimalt. Derfor indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer, der skal give bedre installationer og hjælpe forbrugerne med at få det fulde udbytte af deres varmepumpe. Et initiativ, der modtages med glæde hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Dansk Standard har på vegne af Energistyrelsen udviklet en ny standard for installation af varmepumper. Det er sket i samarbejde med fagfolk – herunder bl.a. TEKNIQ Arbejdsgiverne og virksomheden Vejrhøj Energi & VVS. Og det er der en god grund til.

I mange bygninger er varmepumper den mest miljøvenlige og økonomiske opvarmningsform, og i en fremtid, hvor CO2-udledningen er i fokus, vil salget blot fortsætte den øjeblikkelige vækst. Derfor er det vigtigt at sikre en høj kvalitet i installationerne, så varmepumperne fungerer optimalt.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne vækker den nye standard glæde og skaber tro på endnu flere grønne varmepumper i de danske husstande.

”Varmepumper er en af de grønneste opvarmningsformer, der findes. Desværre oplever vi bare, at for stor en del af varmepumperne lige nu installeres på en måde, så de ikke yder optimalt. Det kan den nye standard forhåbentlig lave om på,” siger Carsten Essler Helmer, branchekonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Standarden stiller bl.a. krav til, at installatøren og bygningsejeren sammen planlægger placering og dimensionering af varmepumpen samt udarbejdelse af en kontrolrapport, der fx sikrer korrekt rørføring, isolering og afleveringsrapport.

Standarden for installation af varmepumper har fået navnet DS 1150 og kan findes her.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.