Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Smedelærlingen Elias fra Tølløse er faglig rollemodel

Finalisterne ved DM i Skills for klejnsmedelærlinge er fundet. En af dem er Elias Juhl-Laugesen fra Tølløse, som er i lære hos Euromilling og går på EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Han er klar til at påtage sig rollen som repræsentant for et helt fag.

Den nervøse spænding er så småt ved at melde sig hos Elias Juhl-Laugesen fra Tølløse, der har kvalificeret sig til finalerne ved DM i Skills, som afholdes den 16.-18. januar 2020 i Bella Center på Amager. Til daglig er han i lære hos Euromilling, som også ligger i Tølløse.

”Der er jo nogle forventninger til en, som man godt kan frygte lidt ikke at kunne leve op til, men det er sgu fedt at vide, at man er god nok til at have kvalificeret sig til finalen. Så må jeg jo bare sørge for at gøre, hvad jeg kan, og vise mig fra min bedste side,” siger 20-årige Elias Juhl-Laugesen.

Som finalister kommer deltagerne ved DM i Skills samtidig til at fungere som repræsentanter og rollemodeller for en hel branche på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er brug for at trække flere unge i retning af erhvervsuddannelserne.

”På Skills får vi mulighed for at vise, hvor dygtig man egentlig kan blive til sit fag. Og ved at stille mig op som rollemodel kan jeg forhåbentlig være med til at motivere andre til at vælge smedeuddannelsen,” siger Elias Juhl-Laugesen.

Også hos hans læreplads, Euromilling, ser man frem til DM i Skills af flere årsager.

”Det er vigtigt at vores lærlinge gennem Skills får mulighed for at hæve standarden og opleve, at deres arbejde er vigtigt og prestigefyldt. Det kan de virkelig mærke ved Skills,” siger Jørgen Meldgaard Andersen, der er indehaver af Euromilling.

Han mener i det hele taget, at DM i Skills har en vigtig funktion.

”Der har været en lang periode, hvor gymnasiet blev betragtet som det eneste rigtige, mens det nærmest blev betragtet som underlødigt at tage en erhvervsuddannelse. Skills er med til at vise, at det at være faglært virkelig er noget, der stiller krav til lærlingene, og at det er dygtige folk, vi uddanner,” siger Jørgen Meldgaard Andersen.

Den samme holdning har man hos hans brancheorganisation TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Vi har fortsat brug for at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne og forbedre erhvervsuddannelsernes image både hos potentielle elever og ikke mindst deres forældre,” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”DM i Skills har gennem en årrække nu været med til at vise det ypperste af det ypperste indenfor en lang række fag, samtidig med at tilskuerne fra første række kan opleve alle de færdigheder og muligheder, man får adgang til, hvis man vælger en uddannelse som eksempelvis vvs-energispecialist,” siger Tina Voldby.

Det er den tiende udgave af DM i Skills, som skydes i gang torsdag den 16. januar 2020.

Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne

Elias Juhl-Laugesen fra Tølløser har kvalificeret sig til finalerne for klejnsmedelærlinge ved DM i Skills.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.