Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Installationsbranchen satte ny beskæftigelsesrekord i 2018

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder rundede sidste år 47.000 beskæftigede, samtidig med at omsætningen steg. Hos TEKNIQ glæder man sig over de nye tal fra Danmarks Statistik, men understreger samtidig, at virksomhederne har brug for i højere grad at omsætte væksten til større indtjening.

2018 blev et rekordår, når det gælder beskæftigelsen i installationsbranchen. Således nåede landets el- og vvs-installationsvirksomheder i løbet af året op på 47.035 beskæftigede, hvilket var flere end nogensinde før og en vækst på 4,4 procent i forhold til 2017 (4,8 procent indenfor el og 3,7 procent indenfor vvs).

”Det understreger det billede, vi ser af en samlet installationsbranche, som evner at tiltrække nye, kvalificerede medarbejdere – både i form af rekordmange lærlinge og ved at trække flere medarbejdere, som ellers var søgt i andre retninger, tilbage til branchen,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Installationsbranchen.

Beskæftigelsesrekorden kommer blandt andet som følge af en positiv udvikling i virksomhedernes omsætning. Ifølge tallene fra Danmarks Statistik steg omsætningen for branchen som helhed i første til tredje kvartal 2018 med 5,3 procent i forhold til samme periode 2017 (3,9 procent for el og 7,1 procent for vvs). Hos TEKNIQ vurderer man dog, at der er potentiale til endnu mere.

”De tekniske installationer spiller en stadig større rolle i moderne byggerier. Derfor er det også afgørende, at vi fortsætter arbejdet med at sikre den fremtidige strøm af højt kvalificeret arbejdskraft ved eksempelvis at få endnu flere dygtige unge til at søge ind på erhvervsskolerne,” siger Niels Jørgen Hansen.

De nye tal viser dog også, at antallet af konkurser blandt vvs-installationsvirksomhederne steg i 2018 (fra 60 til 69), mens tallet forblev uforandret for el-installationsvirksomhederne (32).

”Vi befinder os i en branche, som er præget af benhård konkurrence – selv i opgangstider. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne bliver ved med at optimere deres drift, så den stigende omsætning også kan aflæses positivt på bundlinjen. Samtidig er der brug for, at man fra politisk hold fortsætter arbejdet med at reducere de bureaukratiske byrder for dansk erhvervsliv, så virksomhederne kan bruge alle deres kræfter på at drive en lønsom forretning,” siger Niels Jørgen Hansen, og uddyber:

”Samtidig vil det blokere for fortsat beskæftigelsesfremgang, hvis man fra politisk side begrænser arbejdsstyrken ved at sende flere på pension,” siger Niels Jørgen Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.