Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Luftigt pensionsudspil fra Socialdemokratiet

Socialdemokratiets nye forslag til en lavere pensionsalder er både luftigt og trækker i den helt forkerte retning, mener brancheorganisationen TEKNIQ.

Det skal være antallet af år på arbejdsmarkedet, og hvilket slags job man har, der afgør, hvornår en person kan gå på pension. Sådan lyder det i Socialdemokratiets nye udspil til en pensionsreform, men det trækker ifølge TEKNIQ Installationsbranchen i den helt forkerte retning.

"Vi lever længere, vores helbred bliver bedre, og vi har mangel på arbejdskraft. Der er simpelthen ingen gode argumenter for, at danskerne fremover skal kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet. Tværtimod," siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ.

Socialdemokratiets forslag skal sikre en tidligere folkepension til de mest nedslidte og til dem, der har været længst på arbejdsmarkedet.

"Vi skal naturligvis hjælpe de mennesker, som af forskellige årsager ikke kan arbejde, ligesom vi gør i dag. Men hvis man begynder at sætte et bestemt antal år på, hvor længe man skal arbejde indenfor bestemte fag eller brancher, så skærer man alle mennesker over én kam. Det er uhensigtsmæssigt, for det er meget individuelt, hvordan folk ældes, og hvordan deres helbred er,” siger Niels Jørgen Hansen.

I udspillet står der også, at man skal have været mindst 40 år på arbejdsmarkedet for at opnå pension.

"Men der står ikke noget om, hvor længe man derudover forestiller sig, at man skal være på arbejdsmarkedet, og i det hele taget er der tale om et noget luftigt udspil. I stedet for at sænke pensionsalderen skulle man hellere se på, hvordan man kunne hæve den," siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.