Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Færre konkurser i installationsbranchen

I første halvdel af 2019 er antallet af el- og vvs-installationsvirksomheder, der gik konkurs, faldet med 38,5 procent. Dermed går branchen mod den generelle tendens i både byggebranchen og danske virksomheder som helhed.

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder har fået en solid start på 2019. Det kan blandt andet aflæses af helt nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af konkurser i årets første halvdel er på 24 (8 el- og 16 vvs-virksomheder) i modsætning til 39 i samme periode året før.

”Der er tale om ganske små tal, men de tegner et billede af en branche som generelt står stærkt. Det er dog også en branche, der er præget af benhård konkurrence, og hvor der hele tiden er behov for at effektivisere driften. Noget, som langt hovedparten af virksomhederne tilsyneladende er lykkedes med,” siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Tallene fra installationsbranchen skal ses i lyset af, at man både i bygge- og anlægsbranchen og i øvrige brancher har oplevet en stigning i antallet af konkurser. Således er antallet af konkurser for alle erhverv steget med 4,6 procent i forhold til 2018.

På trods af det lavere antal konkurser i installationsbranchen, er antallet af ramte fuldtidsjob steget med 7,7 procent i forhold til første halvår 2018. Det skyldes ifølge TEKNIQ Installationsbranchen et ekstraordinært højt antal ramte fuldtidsjob i januar i 2019 i vvs-branchen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.